Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tigrist fogadtak örökbe a Fehér Tigrisek

Új nevelőszülei vannak Lukréciának, a Pécsi Állatkert bengáli tigrisének. A hatalmas, fehér színű nagymacskát akadémiánk U12-es leány kosárlabdacsapata, a Fehér Tigrisek fogadták örökbe.

- Pirisi Esztertől és apukájától származott az ötlet, hogy ha már Fehér Tigrisek a csapat beceneve, és a Pécsi Állatkertben élnek fehér színű bengáli tigrisek, akkor a csapat örökbe fogadhatná az egyiküket. Mivel olvastuk, hogy a kijárási korlátozás miatt nehéz helyzetbe került az állatkert, ezért az ötletet cselekvés követte: a játékosok családjai gyorsan összeadták az örökbefogadáshoz szükséges 25 ezer forintot, és ezzel egy évig a PVSK U12-es leány kosárlabda csapata, vagyis a Fehér Tigrisek lettek Lukrécia nevelőszülei. Örülünk annak, ha ezzel tudtunk segíteni az állatkertnek. Sajnos, a valóban fenséges tigrist még nem láthattuk, de amint a járvány miatt bevezetett korlátozások ezt biztonsággal megengedik, a csapat együtt látogatja majd meg örökbe fogadott kabalaállatát – mondta el Pécsi Dorottya, az együttes vezetőedzője.

Első képünkön Lukrécia (forrás:pecszoo.hu), második képünkön az örökbefogadást igazoló oklevél, harmadik képünkön a csapat.