Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Már nagyon hiányzik a kosárlabda

Rab Gyula az NB I/B-s férfi kosárlabda csapatunk vezetőedzője a többi edzőnkhöz hasonlóan önkéntes karanténban tölti napjait. A bezártság egyhangúságát orfűi sétákkal fűszerező szakembernek már nagyon hiányzik a meccsek hangulata, és az ezzel járó izgalmi állapot.

Amikor felhívtam, először azt kérdeztem tőle pillanatnyilag hol tölti, a kényszerű karantént. "Szerencsére szép környezetben, Orfűn vagyok, immáron több mint két hónapja, és így van lehetőségem minden nap sétálni egy kicsit, így enyhítve a bezártság egyhangúságát" - kezdte beszámolóját Rab Gyula, majd így folytatta. "Több, mint ötven évet töltöttem el a sportágban, de ilyen sem játékosként, sem edzőként nem fordult még elő velem. Éppen Kaposváron játszottunk bajnoki meccset, amikor jött a hír, minden sporttevékenységet felfüggesztenek a járvány miatt, nagyon szomorúak voltunk, és vagyunk is, hiszen nagyon hiányzik a játék, a srácok és a kollégák."

Azt is megkérdeztem mivel tölti idejét a kellemes környezetben"A séta mellett természetesen nézem a régi meccseket a TV csatornákon, és készítem az on-line edzésterveket, hiszen mindenkivel kapcsolatban vagyok, és interneten, elküldöm a napi edzésadagot, amit vissza is küldenek, és tudom, hogy becsületesen el is végzik a srácok a kirótt feladatokat. Azért ez mégsem olyan, mint az éles meccs, ami már nagyon hiányzik mindenkinek."

Az edzések esetleges újraindulásáról is beszélt Gyula. "Lassan újraindulhat a munka, de nagyon óvatosnak kell lenni, mert most az első a biztonság. A másik probléma, hogy a gyerekek egy része kollégista, mivel nincs iskolai oktatás, így ez egy nagyon nehezen megoldható helyzet. Igazi tétmeccset szerintem, csak októberben lehet majd játszani. Addig pedig marad a remény, hogy mindenki egészségesen tér majd vissza" - fejezte be szakvezető.

Nyilas László