Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Fokozatosan kell visszatérni a korábbi gyakorlati munkához

Mindenki, köztük a sportolók is reménykednek abban, hogy rövidesen enyhülnek majd a kijárási korlátozások, és visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba, és akkor a sportban is elindulhat az igazi munka.

A nehéz helyzet természetesen új megközelítést is kíván az edzőktől, az egyéni és a csapatsportágak résztvevőitől is. Arra voltam kíváncsi, hogyan zajlik majd az első találkozás edzők és tanítványaik között, miként indítják majd a szakmai vezetők újra az edzéseket, és mivel készültek erre a nagyon várt, de egyben bonyolult feladatra.

Elsőként Freier Balázst az atlétáink szakmai vezetőjét kérdeztem aki, amikor felhívtam, éppen az irodáját rendezgette, talán a közeli folytatásra készülve. - Rendnek kell lennie a szertárakban, az öltözőkben és az irodákban is, és a szükséges biztonsági intézkedéseket is meg kell tennünk. Természetesen nagyon várjuk már az újrakezdést, és készülünk is rá. Az már biztos, hogy a fokozatosság elvét követjük majd, nem felméréssel indítunk az első napokban, hanem játékos edzéssel fogunk kezdeni, mivel másfél hónapig nem volt közös foglalkozás, kell a jó hangulat. Felmérni ráérünk egy hét múlva is. Menet közben kiadtam feladatokat, ezek végrehajtása kötelező volt, és vissza is csatolták őket a sportolók. Már az első találkozásunk alkalmából lehet majd látni azt, ki volt, aki becsületesen elvégezte a kiszabott munkát. Biztosan a szabadban kezdünk, talán a Malomvölgyi tónál. A fizikális állapot felmérése után megtudhatjuk, kinek milyen munkára van szüksége. Később dől majd el, hogy még mit mérünk, nyilván, hogy az állóképességet biztosan, amit futásokkal tudunk mérni, természetesen a fokozatosság és a biztonság abszolút betartása mellett. Majd egyéb fizikális képességeket is felmérünk, hogy lássuk, milyen szinten vannak a leállás után a sportolóink, milyen változások alakultak ki a testalkati tulajdonságokban. Nagyon remélem, hogy erre minél előbb sor kerül - fejezte be Freier Balázs.

Nyilas László