Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hamarosan kezdődnek az edzések

A Kormány 170/2020-as rendeletével a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatban a  korlátozások enyhítését jelentette be április 30-án.

1. § (1) Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.” – írja a rendelet, amely 2020 május 4-én lép életbe.

 A PVSK vezetése már az élő Kormányinfó alatt megkezdte az egyeztetéseket a részleges újraindulás feltételeinek kidolgozására. Fontosnak tartjuk, hogy egyesületünk sportja csak akkor, és kizárólag olyan formában induljon újra, hogy a kockázatokat minimalizáljuk, sportolóink, edzőink, munkatársaink egészségét ne veszélyeztessük.

Bár mindannyiunknak hiányoznak az edzések és a megmérettetések, az újraindulás nem az a terület ahol versenyeznünk kell. A jogi és egészségügyi szabályok részletes vizsgálata, valamint szakemberek bevonása után kidolgozzuk azokat a protokollokat, amelyek használatával felesleges kockázatvállalás nélkül tudjuk elindítani az edzéseinket” – mondta Czerpán István a PVSK elnöke.

A munka elkezdődött, a cél az, hogy fokozatosan, biztonsággal, megfelelő körültekintéssel kezdjük meg a munkát.

Köszönjük a türelmet!"