Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Pécsi tájfutókat tüntetett ki a Nemzetközi és a Magyar Szövetség

A Magyar Tájékozódási futó Szövetség alapításának 50. évfordulóján, a 2020. januárjában tartott budapesti ünnepségen, több kitüntetést is átadtak, köztük volt és jelenlegi PVSK-s szakembereknek is.

Az elmúlt esztendőben az előző évtizedekhez viszonyítva kevésbé sikeres évet zártak tájfutóink. Korábban volt olyan, hogy egymást követő hét évben mindig az élen végeztek az Országos pontversenyben.

A kitűnő eredmények elérésében nagy szerepet játszott a szakosztály szakmai munkáját közel 20 éven át irányító, a budapesti ünnepség egyik kitüntetettje, Viniczai Ferenc"Nagyon szép ünnepségen vettünk részt, rajtam kívül többen is megkaptuk ezt az elismerést" - kezdte a PVSK tájfutóinak immáron volt szakmai vezetője. "Pécsről rajtam kívül elismerést kapott még, Kiss Endre, Tihanyi László, Pavlovics Gábor és Kelemen János is.  Úgy gondolom, hogy ez a kitüntetés azoknak a munkatársaimnak is szól, akik a PVSK-ban 20 éven keresztül velem együtt dolgoztak a PVSK tájfutóinak sikereiért. Nagyon köszönöm az ő munkájukat is, és azt is, hogy ezt a teljesítményt, mind a nemzetközi, mind pedig a hazai szövetség is elismerte. Nagy sikernek tartom, hogy a Nemzet Sportolójának a mi sportágunk kiváló képviselőjét, az általam nagyrabecsült Monspart Saroltát választották.

A 2019-es esztendő kétségtelen nem a legsikeresebb év volt a PVSK tájfutóinak életében, és mivel 2019. november 1-ig én feleltem a szakmai munkáért a PVSK-ban, elmondhatom, hogy hallatlan balszerencsénk volt. Betegségek, sérülések, és egyéb, a folyamatos munkavégzést nehezítő körülmények is akadályozták a válogatott kerettagok, és a többiek felkészülését is. Bízom abban, hogy javít majd a sportág a tavalyi országos helyezésén, és ismét kiemelkedően sikeres lesz a PVSK tájfutó szakosztálya" - fejezte be Viniczai Ferenc.

Nyilas László