Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hazai pályán – folyamatos játékban

A szervezők után a második legnépesebb csapattal vesz részt a Hazai pályán elnevezésű kosárlabda-kihívásban egyesületünk kosárlabda akadémiája.

Sportágspecifikus feladatokat, versenyt és izgalmas kihívásokat ígér a MAFC által életre hívott Hazai pályán versenysorozat. Ebbe egyénileg nevezhetnek a játékosok, de számon tartják, hogy ki melyik klubban versenyez. Az első fordulóra 201-en neveztek, minden kilencedik résztvevő a PVSK-ból.

- Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sokan neveztek tőlünk, ez is mutatja, hogy milyen sok játékosunknak mennyire hiányzik már a játék. Ez a kihívás-sorozat elsősorban a kisebbeknek lehet vonzó, de számukra nagyon fontos, hiszen megtöri a monotóniát: nemcsak a tanulás és a kissé egyhangú egyéni edzés marad a kényszerű otthonlétben, hanem egy olyan küzdelemsorozat is, ahol ötletes feladatokat kell kreatívan végrehajtani, versenyezni lehet, és valami újdonságról beszélgetni a társakkal az online térben. Abban látom a hasznát, hogy fenntartja az érdeklődést a sportág iránt, így nem hagyja lankadni a motivációt azokban a kisebb játékosokban sem, akik esetleg a mostani helyzetben elveszítenék érdeklődésüket a kosárlabda iránt. Mivel a második forduló végéig még lehet jelentkezni, ezért mindenkit arra bíztatok, hogy próbáljon szerencsét a játékban, veszíteni biztosan nem fog vele – tanácsolta Debreceni Eszter, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia női szakágvezetője.

A programsorozathoz a Hazai Pályán Facebook-oldalán lehet csatlakozni, ízelítőül az első feladat, a zokni challenge egyik pécsi megoldása, Pirisi Esztertől, U12-es leánycsapatunk tagjától.