Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az idősebbek se hagyják abba

A 80-as években népszerű, sokak által nagyon kedvelt és akkori időkben hiánypótló napi TV Torna szlogenjét kissé átalakítva olvashatják a címben, azzal a kiegészítéssel, hogy a kevésbé fiatal sportolóknak is mozogni kell a kényszerszünetben.

Főleg abban az esetben, ha az elmúlt több évtizedben hozzászoktak a napi testedzés valamilyen formájához. Az MLSZ által, a 60 éven felülieknek kiírt Országos Kispályás labdarúgó bajnokságban részt vevő csapatunk vezetőjét, Szárazi Kázmért kérdeztem, a jelenlegi helyzetről. "Az "Egy életen át kell játszani" néven, őszi-tavaszi rendszerben kiírt bajnokság jelenleg szünetel.

A bajnokság lényege, hogy mind a hat résztvevő csapat otthonában, saját pályán rendez egy-egy fordulót. A hat forduló részeredményeit pontrendszerben számolják, majd összeadják. Ez a Dél-Dunántúli csoport. Januárban a PVSK 60 év feletti kispályás labdarúgó csapata sportbaráti meghívásra a horvátországi városban Eszéken, egy nemzetközi tornán vendégszerepelt, ahol második helyet értünk el.

A tavaly szeptemberben kezdődött 2019/20-as pontvadászat jelenleg is tart, amelynek következő fordulóját a PVSK új sportcsarnokában rendeztük volna ez év április 3-án, de ez sajnos, az ismert események miatt elmaradt.

Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy az új sportcsarnok első nagyszabású Centenáriumi teremlabdarúgó eseményét, a hatcsapatos Nemzetközi Veterán Labdarúgó Tornát megrendeztükamelyet egyéb prominens személyek mellett, Őze Tibor, a Magyar Veterán Labdarúgó Sportegyesület elnöke is megtisztelt jelenlétével."

A nagy küzdelmet hozó, izgalmas eseményen jelen sorok írója is ott volt, és a főrendezőt, Stier Józsefet is  megkérdezte az eseményről, aki akkor így értékelt: "Kellenek ezzel a tornák, mert erőt adnak, új kapcsolatokat, és egyben új távlatokat is nyitnak a sportbarátságok területén. És mindenki láthatja, hogy mire képes ez a korosztály, amelynek élete a játék, ha összefog egy jó ügyért."

Szárazi Kázmér így folytatta: "Mivel a csoport első két helyezettje vesz részt az országos döntőn, ha mi az első vagy a második helyén végzünk, akkor ismét részt vehetünk a budapesti finálén. Ha egyáltalán megrendezik ebben az évben.

Addig marad a séta, és az otthoni mozgások. Minden, nem elsősorban a fiatalabb korosztályhoz tartozó sportbarátomnak, és természetesen csapatom tagjainak is üzenem, mozogni, mozogni és megint mozogni ebben a helyzetben is, mert ezzel őrizzük meg egészségünket, fittségünket" - fejezte be a telefonos interjút Kázmér.

Nyilas László