Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Különböző célokért, ugyanazon a módszerekkel

Schneider Gábor a PVSK két utánpótlás csapatának is edzője, az U15-es és az U19-es korosztály tartozik hozzá. A két csoportnál más és más célokért, de hasonló módszerekkel dolgoznak.

Ebben a mai helyzetben nagyon fontos, hogy az edző alaposan ismerje játékosait, akiknél pedig döntő az önismeret megléte és fejlesztése. Gábort arra kértem, hogy értékelje az eddigi munkát, és arról is beszélgettünk, hogy a jelenlegi helyzetben, ezeknél a korosztályoknál mi a legfontosabb teendő: "Mindkét korosztálynál sokat fejlődtek a gyerekek. Az MLSZ másodosztály Dél-Nyugat U15-ös csapattal a harmadik helyen voltunk a bajnokság befejezésekor. Most jöttek volna azok a mérkőzések, amelyek a végső helyezésről döntöttek volna. Egy esetleges sikeres szerepléssel, akár még a dobogó legfelsőbb fokán is végezhettünk volna. Sajnos, ez már történelem.

Az U19-es harmadosztály Dél- Nyugat csoportjában játszó korosztály helyzete speciális, hiszen közülük sokan „feljátszanak” az első csapatba, ez teljesen más edzésmunkát igényel, és a hétvégi csapat összeállításnál is meg kell beszélni azt, hogy az adott héten ki, és hol játszik. A Megye I-es csapat vezetőedzője Kósa Sándor, nemcsak munkatársam, de kiváló barátom is. Vele folyamatos és konstruktív konzultációt folytattunk, és folytatunk jelenleg is. Rendszeresen tartom a kapcsolatot minden játékossal, akikben maximálisan megbízom, és remélem, ők is átérzik azt, hogy tisztességgel kell végrehajtani a feladatokat. A visszajelzések is ezt mutatják. A gyakorlatok összeállításában és a módszertani végrehajtásukhoz, nagy segítséget kapok Sántics Bélától, az egyesület szakmai alelnökétől, és Rónai Istvántól, az utánpótlás csapatok szakmai tanácsadójától, és Kovacsevics Árpád kapusedzőtől. Biztos vagyok abban, hogy velük együtt, és a gyerekek pozitív hozzáállásával minél előbb túl ezen a nehéz helyzeten" - tájékoztatott Schneider Gábor.

Nyilas László