Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A mérkőzéseken visszaköszönő taktika öröme

A címben szereplő kissé furcsa megfogalmazás azt az edzői filozófiát takarja, hogy nincs nagyobb öröm, mint ha a meccseken visszaköszönnek az edzéseken elvégzett játékelemek, és azok sava-borsa, a csúcsa, a gól.

Kósa Sándornak a PVSK felnőtt csapat vezetőedzőjének, aki egyben a Megyei bajnokságban szereplő U14-es együttes edzője is, talán sokszor megadatik ez az érzés. De mit jelent a felnőtt csapat edzőjeként az utánpótlásban is dolgozni?

"A tavaszi szezont két győzelemmel indítottuk, és az 5. helyen álltunk, amikor félbeszakadt a bajnokság. Ebből semmilyen messzemenő következtetést nem kell levonni, mert véleményem szerint a 14 csapat közül legalább hat komoly játékerőt képvisel. Ezek közé tartozunk mi is. Föleg taktikailag fejlődtek a gyerekek, és ezt viszont is láttam a meccseken, ez az egyik legnagyobb edzői öröm. Talán 3-4 együttes erősebb nálunk, de velük is partiban vagyunk."

Az első csapat edzőjének segít-e az, hogy olyan játékosokat edz, akik később majd az első csapatba is simábban illeszkednek be, de sajnos, sokszor csak 50-60 percig, hogy miért, ennek sok összetevője van.

"Természetes, ez pontosan így van. Edzői filozófiám is az, hogy később, minél többen épüljenek be az első csapatba, úgy, hogy a fejlődésük megfelelő fokozatait abszolút szem előtt tartsuk. A kényszerszünet alatt is napi kapcsolatban vagyok a gyerekekkel. Edzésterveket, videokat küldök, labdás és labda nélküli gyakorlatanyaggal. A visszajelzés is jó, kapom a videókat, beszámolókat is. Sántics Bélával, egyesületünk szakmai alelnökével is konzultálva, most olyan gyakorlatokat lehet elvégezni, amelyek nem igényelnek nagy tereket. Elsősorban az erőnlét szinten tartása, esetenként fejlesztése a cél" - fejezte be az edző, Kósa Sándor.

Nyilas László