Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A nehéz helyzetekben a leleményesség is segít

A PVSK U13-as országos bajnokságban szereplő csapatának tagjai, amellett, hogy mindannyian végrehajtják a kiszabott edzésfeladatokat, egyesek még leleményességükkel is próbálnak kitűnni.

Pintér Tibor vezetőedzőt arra kértem, röviden értékelje az együttes eddigi szereplését, különös tekintettel a lőtt gólok számában megmutatkozó csatárjátékot szem előtt tartva: "Úgy gondolom, jó szezont zártunk, hiszen igen erős mezőnyben végeztünk a hetedik helyen a tabellán. De nem egyszerű ez a bajnokság, a serdülőkori akcelerációs különbségek miatt sem, a fejlődésük e szakaszában nem igazából könnyű a gyerekeknek, nagy a különbség például a magasságban is. Ahogy látom, a helyzetkihasználásunk sokat fejlődött, és ha teljes csapattal álltunk ki, mint például az utolsó meccsen, a Siófok ellen, akkor ez a lőtt gólok számában is megmutatkozik. Még egyszer mondom, annak ellenére, hogy a védekezésünkön lehet javítani, elégedett vagyok a szerepléssel, és mivel lendületben voltunk, sajnálom, hogy vége lett a bajnokságnak."

Van olyan játékos, aki eredeti ötlettel, WC papírral dekázva fejleszti technikáját. "Mindent megbeszélünk a játékosokkal, sokat segítenek Sántics Béla és Gáspár Gábor is. Természetesen olyan feladatokat adunk, melyet ebben az időszakban maradéktalanul el lehet végezni. Ezek elsősorban az erőnlétet fejlesztő gyakorlatok.   

Hogy mennyire ötletesek gyerekeink, példa erre Fodor Levente, aki egy WC gurigával, ha jól emlékszem, 87-et dekázott. Erről videó is készült, amit megtekinthetnek oldalainkon. Ez nemcsak szellemes, de egyben a technikát is fejlesztő gyakorlat" - fejezte be Pintér Tibor edző.

Nyilas László