Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

NB I-es kosarasaink lezárták a szezont

A PVSK-Veolia-nál légiósainkkal megegyeztünk élő szerződésük felbontásáról, a magyar játékosaink pedig beleegyeztek, hogy csökkentett fizetést kapjanak a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején.

Március közepén az MKOSZ, a résztvevő csapatokkal összhangban arról határozott, hogy a 2019/20-as bajnokságot, még az alapszakasz vége előtt lezártnak tekinti, nem hirdettek sem bajnokot, sem kiesőket, sem pedig feljutókat. Ez pedig alapjaiban változtatta meg valamennyi csapat, így a PVSK-Veolia előzetes terveit is.

Klubunk elsőként azért tett meg mindent, hogy minden játékosunk, edzőnk biztonságban haza tudjon térni családjához. Ez természetesen légiósaink esetében volt a nehezebb, de szerencsére valamennyi érintett kosarasunk hazajutását sikerült segítenünk, megoldanunk. Miután világossá vált, hogy mindenki biztonságban van, azonnal tárgyalásokat kezdtünk a keret tagjaival a hogyan továbbról, hiszen élő, több esetben hosszabb távú szerződésekről kellett közösen dönteni.

"Mostanra sikerült odáig eljutnunk, hogy valamennyi játékosunkkal megállapodtunk" – számolt be a fejleményekről Bán Gábor, a PVSK Marketing Kft. ügyvezetője"A rendkívüli helyzetre való tekintettel öt légiósunkkal (Veljko Budimir, Andrija Csirics, Chris Smith, Quincy Diggs, C. J. Aiken) abban sikerült megegyeznünk, hogy március 30-i hatállyal felbontottuk szerződéseiket. Ami a magyar játékosainkat illeti, ott egy komolynak mondható, 50%-os bércsökkentésben állapodtunk meg. Erre sok példát látunk már nem csak a hazai, de a nemzetközi sportéletben is. A fiúkat minden elismerés megilleti, ugyanis átérezték a jelenlegi, közel sem ideális helyzet súlyát, és végig partnerek voltak a szerződések módosításában, köszönet ezért nekik."

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy azon játékosoknál, akiknek a szezon végén lejár a szerződésük, gyakorlatilag véglegesnek tekinthető a fizetéscsökkentés, akik pedig a következő szezonra is érvényes szerződéssel rendelkeznek (Ruják András, Bíró Levente és Aleksej Carev), a veszélyhelyzet elmúltával visszaáll az eredeti megállapodás szerinti fizetésük.

"Mindenképpen örömteli, hogy a jelen égető problémáit most meg tudtuk oldani" – mondta Bán Gábor. "Azt azonban egyelőre sem mi, sem az MKOSZ, és valószínűleg senki sem tudja biztosan, hogy mit tartogat a jövő. Tervezni a következő szezonra így még mi sem tudunk, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem próbáljuk meg előzetesen felmérni a lehetőségeket. Tárgyalunk például Dragan Aleksziccsel, hogy a következő szezonban is irányítaná-e a csapatot, erre úgy látom, hogy van benne hajlandóság. Az sem titok, hogy Andrija Csirics valószínűleg a nyáron vissza fog vonulni, mi azonban már elkezdtünk vele beszélgetni arról, hogy a szakmai tudását esetleg kamatoztathatná a továbbiakban is a PVSK-nál. Ezek azonban egyelőre mind-mind olyan dolgok, amikben a konkrétumokra még várni kell. Hiszen a járvány miatt Magyarországon a gazdaság is nagyon nehéz időszakot él meg. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a városi támogatással, hogyan alakulnak a szponzori együttműködések, nem csak csapatonként, hanem szövetségi szinten is. Azt biztosan tudom mondani, hogy jövőre is lesz csapat, ez talán a legfontosabb! Azonban az is biztos, hogy az ideinél kisebb költségvetésből tudunk majd gazdálkodni. Ezen túl minden, már csak találgatás lenne."

Bán Gábor pedig nem szeret találgatni. Van viszont még valami, ami nagyon fontosnak tart!

"Mindenkit arra kérek a magam, és a csapat nevében is, hogy tényleg maradjunk otthon" – hangsúlyozta. "Aki csak teheti, tartsa ezt be, mert ezzel tudunk most mindannyian a legtöbbet tenni azért, hogy minél gyorsabban, és minél kisebb áldozatokkal jussunk túl ezen a történelmi nehézségen."