Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elkészülni, vigyázz, kész, de mikor lesz a rajt?

A rendkívüli helyzetet, csak rendkívüli megoldásokkal lehet áthidalni. A „rendes munkavégzésig” a labdarúgók is megpróbálnak tenni valamit annak érdekében, hogy minden ugyanúgy, vagy még jobban folytatódjék, ha ismét elindul a sportélet.

Megye I-es csapat vezetőedzőjének, Kósa Sándornak nem egyszerű a helyzete, mert magát a játékot, a meccset nem lehet pótolni. Mikor felhívtam, adódott a kérdés, milyen munkát tudnak elvégezni a labdarúgókkal, és miként lehet ellenőrizni azokat. "Nem egyszerű a helyzet" - vágott bele mondandójába a vezetőedző. "Egyesületünk szakmai alelnökével, Sántics Bélával kapcsolatban vagyunk, ő segít a feladatok összeállításában. Természetesen ezek többnyire erőfejlesztő gyakorlatokat jelentenek. Egyénileg labdás gyakorlatokat is lehet végezni. Talán még gyerekkorunkból emlékszünk, hogy egy falra is rúgtuk a bőr vagy gumilabdát, és vezetni a játékszert vagy dekázni vele pedig kis helyen is lehet. Sajnos, a játékot semmi sem pótolhatja."

Természetesen, az előírt edzésmunkát vissza is kell csatolni, vagyis az edző nyomon követheti, hol tartanak a játékosok. "Nyugodtan leírhatod, én a lelkiismeretre alapozom a bizalmat! Mindenkinek elmondtam, felnőtt sportemberek ők, akik akkor is készülnek a feladatokra, ha nem ellenőrzik őket. Természetesen napi kapcsolatban vagyunk, és megbeszéljük a teendőket.

A játékhiányról annyit, minden csapat ettől szenved, tehát egyformák lesznek majd a feltételek.

Végre több idő jut a családra, és a fiammal még egy kis passzolgatás is belefér. Nagyon hiányzik minden, ami a focihoz tartozik, a csapat, a meccsek hangulata, az öltözők illata, és a pályák levegője is" - fejezte be Sándor.

Névjegy: Kósa Sándor

Kósa Sándor 1967.12.22-én született Pécsett. Játékosként megfordult szülővárosa csapataiban (a PMFC - ben és a DDGáz SC - ben is), de játszott Mohácson, Bólyban és Pakson, illetve több évig osztrák alacsonyabb osztályú együtteseknél is. Ausztriában lett edző, a helyi gyerekcsapatok mellett, egy évig játékos-edzőjeként is dolgozott.

2003-ban, egy sérülés miatt hagyott fel az aktív futballal, de edzőként -  rövid, két éves kihagyást követően - tovább szolgálta a sportágat, előbb Bólyban, majd 10 éven át a PMFC utánpótlásában dolgozott, ahol az U13-tól fölfelé minden korosztály megfordult a keze alatt. Jelenleg a PVSK Megye I-es felnőtt csapatának vezetőedzője, de az U14-es csapatunkat is ő vezeti.   

Nyilas László