Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK tájfutója már a szezonra készül

Baumholczer Máté a PVSK Országos nappali középtávú bajnokságon győztes tájékozódási futója, a házi pontverseny első helyezettje, edzője által kiegészített egyéni edzéstervvel készül a remélhetőleg mielőbb elkezdhető szezonra.

Ha csak a tavalyi szezon eredményeit nézzük, akár egy elégedett versenyzővel is beszélgethetnék, de a helyzet mélyebb elemzéskor kiderül, hogy egy súlyos betegség miatt, még a relativizált rangsor első hely miatt sem teljes a boldogsága. "Kezdjük azzal, hogy jól vagyok" - indítja Máté a beszélgetést, miután egészsége felől érdeklődtem. "Júliusban egy finnországi Világkupa versenyről hazatérve tüdőembóliát kaptam, azóta rendbejöttem, és lekopogom, most már jól vagyok, fizikai állapotom is a régi. A Normáltávú Országos Bajnokságot az év végén megnyertem, rövidtávon harmadik, középtávon második lettem. A Pécs-Harkányon elért 5. hely is nagyon jó eredménynek számít. A házi rangsor első helye természetesen boldoggá tesz, de az öröm, az egész szakosztály idei szereplése miatt, nem teljesen felhőtlen. Évekkel ezelőtt ezzel a pontszámmal nem nyertem volna."

A mostani helyzetben a fizikális szinten tartás speciális edzésmunkát igényel. Ezt minden sportoló, általában edzője segítségével, különböző módon oldja meg. Máténak, aki PVSK egyik legrutinosabb tájfutója, nem okoz gondot ez a mostani helyzet. "Természetesen nehezebb, mint amikor normálisan mennek a dolgok, de én 2010 óta edzésnaplót vezetek, amelyben minden helyzetre vannak megoldások, és kidolgozott feladatok. Edzőmmel, Vonyó Péterrel, folyamatosan egyeztetünk, és én beillesztem a saját edzéstervembe az általa javasoltakat. Heti 11-szer tréningezem, ebben a futásoké a főszerep, régebben erősítettem is, de ez most kissé háttérbe szorul.

Bízom abban, hogy minél előbb rendeződik a helyzet" - tájékoztatott Máté.

Nyilas László