Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ők fokozottan igénylik a támogatást

Működik két olyan labdarúgó csapatunk, a Meszesi Általános iskolában, akik javarészt a környék hátrányos helyzetű gyermekeiből állnak, és akik ebben a nehéz helyzetben, még jobban igénylik a támogatást.

Sántics Béla az egyesület szakmai vezetője a következőkről tájékoztatott a csoportokkal kapcsolatban. „Úgy gondoltuk, hogy Meszesen sok gyerek van, akik szeretnek focizni, és biztos sok tehetséget is találunk közöttük. Czerpán István elnök úrral felkerestük az iskola vezetését, akik támogatták a PVSK együttműködési elképzelését, mely szerint az intézmény tanulói részére helyben tartanánk labdarúgó foglakozásokat - a tornatermet az iskola biztosítja az edzésekhez. Két csoportot hoztunk létre, az U11-es csoporttal Tóth János, az U9-essel Laki Zsolt foglakozik. Az a célunk, hogy a legtehetségesebbek a későbbiek folyamán lehetőséget kapjanak a PVSK korosztályos csapataiban való szereplésre.

Jelenleg a két csoportban hozzávetőlegesen harminc gyerek van, akik már egyesületünk tagjai, és nagyon lelkesen vesznek részt az edzéseken. Szociális helyzetükre való tekintettel, az ő tagdíjukat a PVSK „Segítsünk” Szociális Alapítvány biztosítja. Itt biztosan jó helyre kerül a támogatás, hiszen nagyon nehéz sorsú gyerekekről van szó, akik ebben a helyzetben még jobban igénylik a segítséget. Természetesen most nincs edzés, de az edzők mindenkinek elküldik az edzésterveket, amit számon is kérnek. A munka folyamatos, hiszen nem lehet leállni, és szeretnénk tartalmas elfoglaltságot biztosítani sportolóinknak"– tájékoztatott Sántics Béla.

Sokan most töltik ki személyi jövedelemadó bevallásukat. Egyesületünk kér mindenkit, hogy adója 1%-át a PVSK „Segítsünk” Szociális Alapítvány javára ajánlja fel, amivel a meszesi programot és ahhoz hasonló célokat tud vele segíteni. Alapítványunk a 2019 szeptemberétől 2020 júniusáig tartó szezonban 25 gyermeket segített, és tette lehetővé, hogy rendszeresen sportoljanak. Személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával ennek a munkának a folytatását teszik lehetővé. A most kialakult helyzetben, a koronavírus elleni védekezés elleni küzdelem miatt egyre több sportoló kerül nehéz helyzetbe, így szeptembertől még többen szorulnak majd rá erre a segítségre. Gondoljunk erre is, amikor kitöltjük a rendelkező nyilatkozatot! Alapítványunk adószáma: 18312210-1-02

Nyilas László

(képünk illusztráció)