Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kürtösi Zsolt ma ünnepli születésnapját

Ezen a napon ünnepli születésnapját Kürtösi Zsolt tízpróbázó, aki 1971. március 21-én született Kiskunfélegyházán, és aki 2000-2005 között volt a PVSK versenyzője. Zsolt a Sydney-i olimpián képviselte egyesületünket, és a 11. helyen végzett. Érdekesség, hogy később bob versenyzőként kijutott a torinói Téli Olimpiára is.

2000. szeptember 8-án derült ki, hogy Pécset ketten képviselhetik a Sydney-i olimpián, Kürtösi Zsolt tízpróbázó, és Czukor Zoltán gyalogló. Mindkét atléta a PVSK versenyzője volt akkoriban.

Amikor felhívtam telefonon, Zsolt éppen edzésterveket írt, hiszen több sportágban, és több egyesületnél erőnléti edzőként dolgozik.

"Köszönöm, hogy megemlékeztek a születésnapomról. Nagyon szép öt évet töltöttem a PVSK-ban. Sajnos, a Centenáriumi Ünnepségre egy betegség miatt nem tudtam elmenni, de minden információt beszereztem róla. Sokat köszönhetek a PVSK-nak, és személy szerint Czerpán István elnök úrnak, aki minden támogatást megadott az olimpiai részvételhez. A PVSK-nak köszönhetem, hogy zavartalanul készülhettem a Sydney-i olimpiára. A PVSK-ban eltöltött idő pályafutásom egyik legsikeresebb korszaka volt. Minden sportolónak ilyen egyesületet kívánok" - fejezte be Kürtösi Zsolt.

Boldog születésnapot, Zsolt!

Nyilas László