Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A családtagok a bajban is segítik egymást

A száz év sikeres, és olykor a kevésbé sikeres esztendők egy összetartó, nagy családdá formálták a PVSK sportolók népes táborát, egy olyan közösséggé, amelynek tagjai a bajban sem engedik el egymás kezét.

A szólás azt tartja, akkor ismerjük meg leginkább egymást, ha nehéz élethelyzetben kerülünk. Akkor derül ki, hogy ki az, aki nemcsak szólamokkal, de adott esetben tettekkel is segíti régi sporttársait, márpedig ez a mostani, egy embertpróbáló, nagyon nehéz szituáció.

Viszt Péter a PVSK volt kapusa mikor meglátta az idős sportolóink segítéséről szóló felhívásunkat, azonnal megkereste Czerpán Istvánt, a PVSK elnökét, de mondja el ő maga a történetet. "Nekem úgymond „szívem csücske” a PVSK. Nagypapám a 70-es években szakosztályvezető volt a labdarúgóknál. Hat éves koromban korengedménnyel kezdtem a PVSK-ban Nagy Jánosnál a focit. Később sokfele megfordultam, védtem a Gázműben, majd a PVSK-Pécs96-ban, Mohácson, és sok más csapatban NB II-ben, NB III-ban, és visszakerültem a PVSK-ba. Megkerestem Czerpán István elnök urat, hogy szívesen segítenék az idősebb dolgozóknak, vagy bárkinek, aki igényli. Jelenleg gépkocsivezető vagyok, bármilyen szállítást tudok vállalni, de ha valakinek be kell vásárolni, azt is megcsinálom. A fiam a PVSK-ban kosarazik, tehát nem szakadt meg a családi kötődés. Úgy gondolom, ebben a nehéz időszakban segíteni kell egymásnak"- fejezte be Viszt Péter.

A sportbarátság azt is jelenti, hogy együtt örülünk a sikereknek, és együtt sírunk, ha elmarad a győzelem. Most egy semmihez sem hasonlítható élménnyel lettünk gazdagabbak.

A segítséget igénylő, vagy segíteni szándékozó sportbarátaink az iroda@pvsk.hu email címen jelentkezhetnek.

Nyilas László