Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nem bírt egymással a két csapat

Mivel csak a csapatokhoz tartozó legszűkebb belső kör vehetett részt a mérkőzésen, csak kevesen láthatták, hogy a nyitányon győzelemmel kezdett labdarúgó csapatunk ezúttal egy pontot szerzett a jól játszó Siklós ellen.      

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK Thermál Spa Siklós 0-0
Férfi Labdarúgás, Megyei bajnoki mérkőzés, 16. forduló: PVSK (volt PEAC), labdarúgó pálya: nézők nélkül
Játékvezetők: Georgiou (Varga, Szkrajcsics)

Pécsi VSK: Bárány Barót – Várda, Vida, Anton (Pál), Kiss – Lőrincz, Draskóczi, Tiffán (Rogács), Lehota – Ndjodo, Juhász

Sárga lap: Vida, Ndjodo, Draskóczi, Lehota, Juhász, Lőrinc, a Siklósból: Fülöp, Fellai

Piros lap: Varga Ákos (Siklós)

1.félidő:

Olyan volt a pálya, mint valami XXX. századbeli történetet bemutató sci-fi. A koronavírus járvány miatt nézők nélkül zajlott a találkozó. Nem volt szurkolói biztatás, sem bekiabálás a játékvezetőknek, csak a játékosok hangját lehetett hallani, és a játékvezető sípját, ami gyakran megszólalt ezen a napon. A karérintéssé szelídült üdvözlések után a PVSK kezdte a játékot, szinte hallható volt a csend, hiába a foci, csak a szurkolókkal együtt foci!


Némi meglepetésre a Siklós kezdett jobban. Pontosabbak, lendületesebbek, és veszélyesebbek voltak támadásaik. Legtöbbször Bárány Barót kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne kapjunk gólt.
8. perc: Szabadrúgást kaptunk a siklósi kaputól mintegy 20 m-re. Ndjodo lőtt, vártuk a bólyi bombát, de nem jött a kapus könnyedén védett.
17. perc: Baloldali vendégtámadás után, Bárány Barót első bravúrját mutatta be, lábbal védte a mintegy 8 m-ről leadott lövést. Akkor még azt hittük, ez volt a meccslabda!
23. perc: Ekkor jött Bárány Barót második bravúrja. Egy 12 m-ről leadott, jól eltalált lövést hárított a levegőben úszva.
Ezután is a Siklós támadott. Nálunk kiütközött a fiatalok rutintalansága, úgy vonultunk az öltözőbe, hogy gyakorlatilag egyet sem lőttünk a vendégek kapujára.

II. félidő:

Mi kezdtük a játékrészt, és abban bíztunk, hogy átvesszük az irányítást, és talán sikerül begyötörnünk egy gólt. Sajnos, ismét hamar erőre kapott a Siklós, és több veszélyes akciót is vezetett. Fogyott a türelem, nyúltak az idegek, előkerültek a lapok, először csak a sárga. Egyik jelenetnél meg is ijedtünk, hogy Vida pirosat kap, de szerencsére maradt a fakóbb színű kártya. Sok volt a kemény, olykor sportszerűtlen belemenés. Ezt a rendkívül sok kiosztott lap is jelzi. Egy Vidával történt ütközés után a siklósi Varga Ákost a játékvezető kiállította. Mindez már a kevésbé eseménydús, inkább küzdelmes második játékrész vége fele, a 89. percben történt. Még egy vendégakció is belefért a hátralevő szük 2 percbe, de gól nem született, maradt a gólnélküli pontsztózkodás. Aki teheti, nézze meg a videó összefoglalónkat. A végeredmény 0-0.


Próbáltunk felfejlődni a támadásokhoz, és lövéssel befejezni. Ez nem mindig sikerült, az utolsó passzoknál sokszor hoztunk rossz döntéseket. 
Felhívjuk Tisztelt Szurkolóink figyelmét, hogy a rendkívüli helyzet miatt, a bajnokság folytatását illetően tájékozódjanak a különböző web-oldalakon!

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK: - Egy nagyon masszív ellenfél ellen játszottunk. Az első félidőben szerkezetet kellett váltanunk. Az előre-játékban nem volt elég átütő erő. A fiataloknak még meg kell szerezni a kellő rutint ahhoz, hogy jó döntéseket hozzanak. Úgy érzem a döntetlen igazságos.​

Nyilas László