Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A Mandulásban is jól tájékozódtak

A pécsiek népszerű játszótere és kirándulóhelye volt a színhelye hét végén a PVSK által rendezett tájékozódási futóversenynek a „Sportolj a Mandulásban” projekt keretében, amelyre sok család gyermekeikkel együtt érkezett.

Lipp Józsefet (harmadik kép) a PVSK Tájékozódási futó szakosztály vezetőjét, a Mandulásban található, nemrég megvásárolt, felújított és öltözővé alakított faház előtti asztalnál rögtönzött irodájában, éppen az egymás után érkező befutók eredményeinek rögzítése közben találtam. Annyi ideje azért volt, hogy elmondja, mi is ez a verseny. - Ez az év első, versenynaptárunkban is szereplő tájfutó rendezvényünk a „Tájfutásért Pécs Alapítvány” szervezésében, és a PVSK rendezésében zajlik a közösségépítő projekt, amelyen, más egyéb feladatok mellett, egy különböző nehézségű tájfutó pályát is teljesíteni kell.

- Mintegy 200 - an vagyunk, közte vidéki résztvevők is, különböző kategóriában zajlanak a futamok - veszi át a szót Vonyó Péter a PVSK Tájékozódási futó szakosztály szakmai vezetője - talán nem is az eredmény, hanem az együttlét, a természet szeretete, és a kezdődő tavasz érezhető jelenléte a legfontosabb, és az, hogy megismertessük a sportágat, főleg a gyereket megszólítva, és a természetesen, akár rajtuk keresztül, a felnőtteket is. A „Sportolj a Mandulásban” projektnek, amelyet pályázat is támogatott, ez a második eseménye, és egyéb feladatok, kártyajáték, rekesz-mászás, mellett, a fő attrakció a tájfutás volt. De voltak olyanok is, akik csak kijöttek, és főzőcskéztek kicsit, ők is nagyon jól érezték magukat. Köszönet Pécs városa Önkormányzatának a támogató hozzáállásért, és a Biócom-nak is, amely három facsemetével támogatott minket - fejezte be Vonyó Péter.

- Nagyon kemény volt, a pálya elején volt kicsit bonyolult, ugyanis a bozótban nehéz volt futni - ezt már Becze Rita (második kép), ez egyik résztvevő mondta, közvetlenül a befutás után - nekem ez már a második versenyem az idén. Sajnos, most elkövettem egy hibát, a 16-os pontra mentem, a 13-as helyett, de ezt sikerült korrigálnom.

Jó időben, jól érezve magukat töltötték el a szabadidőt azok, akik eljöttek. Ők azzal a jóleső érzéssel mehettek haza, hogy ismét tettek valamit egészségük megőrzése érdekében. Lehet követni a résztvevőket!

Eredmények: http://www.tajfutaspecs.hu/images/stories/versenyek_2020/sportolj/mandulas_vegeredmeny.html

Nyilas László