Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Párizson keresztül még el lehet jutni Tokióba

A bolhából elefánttá dagadó, vagy inkább duzzasztott ökölvívó szövetségi botrány elemzése nem a mi feladatunk, de a PVSK ökölvívó értékeinek megvédése, és a tények megismerése után, a megfelelő támogatása igen.

Aki a szaftos ökölvívó olimpiai kvalifikációval kapcsolatos szövetségi balhéra kíváncsi volt, az a megfelelő szak-és egyéb sajtótermékből már értesülhetett róla. Az események kizárólag a mi szemszögünkből történő elemzését, egyrészt Alvics Gyula egyesületi szakmai vezető, másrészt Lukácsy Bence (81 kg) olimpiai részvételre esélyes ökölvívónk szemszögéből tesszük meg.

-Én úgy gondolom, - kezdte Alvics Gyula, a PVSK Ökölvívó Szakosztály szakmai vezetője, - hogy Bence szemszögéből a legoptimálisabb megoldás mellett döntöttünk. Mivel Bence a most márciusban sorra kerülő kvalifikációs versennyel kapcsolatos feltételek közül, a Bocskai Emlékversenyen sérülés miatt nem vett részt, és jogosultságát a londoni részvételre, egy zártkapus meccsen kellett volna igazolnia Tallósi Péter ellen, mi elálltunk a szerepléstől, és az áprilisi párizsi versenyre koncentrálnánk. Addigra Bence még kicsit érezhető arcsérülése is teljesen rendben lesz. Persze, ez csak akkor érvényes, ha a rivális Tallósi nem vívja ki Londonban az olimpiai kvalifikációt. Ez a döntésünk a mi sportszerűségre törekvő hozzáállásunk mellett, az eset igazságos eldöntését is lehetővé teszi, mármint azt, hogy a súlycsoport legjobbja méresse meg magát.

Megkérdeztem Lukácsy Bencét, ő hogy látja a történteket. - Teljesen egyet értek Gyula bácsival. Nagyon bízom magamban, természetesen egy pillanatig sem szurkolok Tallósi ellen, bár én őt már legyőztem. Ha neki mégsem sikerülne London, egészséges vagyok, és teljes erőmmel, minden tudásommal készülök, hogy Párizsban kivívjam a részvételt, és én képviseljem országunkat az olimpián - fejezte be Bence. (képünkön)

Itt tartunk most. És mint annyi más dologban, most is sok szereplőnek igaza van a saját szemszögéből, és soknak pedig nincs, mert csak a saját érdekeit nézi. A történet legfontosabb végkifejlete az kell legyen, hogy Magyarországot minden súlycsoportban a legjobb öklöző képviselje az olimpián.

Nyilas László