Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A jelen fiatal játékosai jelenthetik a jövőt

Ránézve a Megye I-es labdarúgó tabellára azt láthatjuk, hogy a 7. helyen áll csapatunk, és az ellőttünk helyet foglalók pontszámait nézve, a négy közé jutás nagyon valószínűtlennek tűnik.

Látszólag nincs előrelépés a tavalyi szerepléshez képest, ami mégis reményt adhat az, hogy nagyon sok fiatal játszik csapatunkban. Ketten húsz évesek, kilencen pedig húsz év alattiak.
Majoros Iván annak az U17-es fiúcsapatnak az edzője, amely holtversenyben a 4.-5. helyen áll az U17-es Régiós NB III-as Országos bajnokságban.  Az első csapatban szereplő fiatal játékosok értékelése ürügyén arról is kérdeztem, milyen ütemben építhetők be a fiatalok a felnőtt csapatba - A legfontosabb a fokozatosság, ugyanis ebben a korban még erőnlétileg, és mentálisan sincsenek olyan fejlettségi szinten a gyerekek, ami azt feltételezné, hogy azonnal a maximum feladatokkal terhelhetjük őket. Ezt a beépítési folyamatot 17 éves korban el lehet kezdeni, egy-egy edzőmeccsen 15-30 percet játszik, vagy együtt készül a felnőttekkel. Vannak már az első csapatnál most is olyan fiatalok, akik bizonyítottak. Az én csapatomban egy-két év múlva 3-4 játékos biztosan alkalmas lesz arra, hogy bemutatkozzon a felnőtteknél. Persze, ez nagyon sok tényezőtől függ iskolai és egyéb elfoglaltságoktól, de bízzunk a kitartásukban, és a tehetségükben.

Mivel Iván, Hegedűs Renáta segítőjével együtt, a hölgyek edzője is, kézenfekvő volt, hogy a női fociról is szót ejtettünk – Mi a lányokkal háromnegyed pályán játszunk, a 8+1-es, 8 csapatos NB II-es Régiós Országos bajnokságban. A tavalyi szerepléshez képest előreléptünk, nemcsak a megszerzett több pontban, de a játékban és a taktikai elemek elsajátításában is fejlődtünk.
A nagy probléma, hogy kevesen vagyunk! De azt hiszem, ez országos jelenség. Mi szórólapot is készítettünk, és elmegyünk az iskolákba is. Ezért kérjük, a 12-13 éves a lányokat, hogy azok, akik szeretnének a labdarúgással foglalkozni jelentkezzenek a PVSK Verseny utcai pályáján, vagy ugyanott az irodában érdeklődjenek. Az edzések hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 16:00 órakor vannak. Telefonon engem is hívhatnak a 06-30-9597874-es mobil számon.    

Nyilas László