Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A tudás mindig kamatozik

A labdarúgó utánpótlás képzés egyik nagyon fontos feltétele, a jó szakember, a modern tudással bíró edző. A PVSK labdarúgó szakosztályából többen elvégezték a Grassroots „C” edző tanfolyamot.

Három játékos, egy hölgy, aki a lánycsapatunk mellett dolgozik másodedzőként, és egy kommunikációs munkatársunk is.

Hegedűs Renátát arról is kérdeztem, mi volt a motivációja, miért tartotta szükségesnek tanfolyam elvégzését, és segíti-e mindennapi munkáját az efféle ismeret megszerzése. - Azért mert gyakorlati tudást vártam tőle, és azt meg is kaptam. Egyik oktatónk Sárközi István volt. A képzés maga a Bozsik programra épült, és az U7 - U13-as korosztályra fókuszált.  A tanfolyam tavaly szeptemberben kezdődött, és havi két alkalommal voltak foglalkozások. Ezen kívül voltunk Tatabányán, Sisa Tibor tanár úr előadásán, ami nagyon sokat adott ehhez a tanfolyamhoz.

Minden megszerzett tudást a gyakorlatban kell alkalmazni. Hinni kell abban, hogy a tehetségekkel való foglakozás nagyon hasznos, és a megszerzett tudás pedig az elvégzett sok munka nyomán előbb, vagy utóbb kamatozni fog. - Én ennél a korosztálynál szeretnék dolgozni - folytatta Renáta - az 5-6 évestől a 12-13-ig bezárólag. Hiszem, hogy ebben a korban rendkívül fogékonyak a gyerekek, de magát a focit oktatni tíz éves kor után kezdeném. Addig nagyon sok játék, és labdás gyakorlat kell a foglalkozásokon, az az, hogy minél több mozgásformát elsajátítsanak a gyerekek.

Kiegészítés:

A 2019. szeptember 11.-én kezdődött tanfolyamra 29 fő nyert felvételt. A hallgatók hét tanfolyami napot töltöttek együtt két - háromhetente, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátíthatták el a tananyagot az edzőképzés instruktorainak közreműködésével. Sárközi István instruktor már hetedik alkalommal felelt Baranyában a Grassroots „C” edzőképzés adott tanfolyamáért. Munkáját egy-egy alkalommal Pári Sándor és Jakab Péter edzőképző instruktor segítette. A központi  elméleti vizsgára 2020.január 25.-én Székesfehérváron került sor, online teszt formájában.  A 29 fő hallgatóból 26 főnek sikerült az elméleti vizsga.

Nyilas László