Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Farsangi Párduc-Panda Kupa a legkisebbeknek

A szezonban másodszor szervezett kosárlabda tornát akadémiánk az iskolai előkészítő csoportokba járó gyerekek számára. A szombati matinén több mint 200 alsós mutathatta meg tudását.

A napot az első osztályosok kezdték, majd tőlük a másodikosok vették át a stafétát, a kora délutánba hajló finisben pedig a harmadik és negyedik osztályosok zárták a nap versenyprogramját. A kisebbeknél kilenc csapat nevezett, őket háromfős csoportokba sorsolták, ahol körmérkőzéseket játszottak egymással; a nagyobbaknál pedig nyolc csapat vívott kuparendszerű küzdelmet egymással. De a nap nem a számszerű eredményekről, sokkal inkább a játék öröméről szólt.

- Ez a kupa az, ahol a legkisebbek is versenyezhetnek, ami nagyon fontos nemcsak a számukra, de a családjuk számára is: készülnek, izgulnak, hajtanak és odateszik magukat valamennyien. Fontos ez a verseny az egyesület edzőinek is, hiszen itt láthatják a legfiatalabb játékosokat, és a legügyesebbeket már most kicsemegézhetik a korosztályos csapatokba. Mindig nagy örömmel jövünk, mi minden korosztályban bőséges létszámmal indítunk csapatot, hiszen az iskolában a két évtizedes tradíciónak is hála nagyon népszerű a sportág, és sokan jönnek játszani hozzám – mondta el Russay Olivér, a Mezőszél utcai Általános Iskola edzője.

- Mi csak idén kapcsolódtunk be az egyesület életébe, de örülök neki, hogy így is nagy létszámmal tudunk részt venni a kupán. A kicsiknél ezúttal egy, a nagyobbaknál pedig kettő csapatot neveztünk. A mi gyerekeinknek óriási élmény ez a torna, csak egy példát említek: amikor a decemberi, első ilyen Párduc-panda Kupára érkeztünk, sokan meglepődtek, hogy ilyen nagy tornacsarnok is létezik, és ki is használták az adottságot, futottak, küzdöttek becsülettel. Mi örülnénk annak, ha egy évben nemcsak három-négy ilyen torna lenne, hanem több, hiszen a gyerekek imádnak versenyezni – hangsúlyozta Antalné Pap Erika, a Bártfa utcai Általános Iskola edzője.

Igazi PVSK-s rendezvény a torna, hiszen a játékvezetést a nagyobb korosztályban dolgozó edzőink vállalták, a jegyzőkönyveket pedig a korosztályos csapataink játékosai vezetik, mindenki kiveszi a részét a munkából. Még a PVSK-Veolia élvonalbeli férfi kosárlabda csapat tagjai is kilátogattak a meccsekre, ami óriási élmény a kicsiknek: reméljük, sokan példaképnek tekintik a játékosokat, és olyanokká szeretnének válni, mint ők. Az idei Párduc-Panda-sorozatot egyébként az ünnepek köré szerveztük, decemberben a Mikulás-Kupa volt az első ilyen torna, most a Farsang-kupát bonyolítottuk le, tavasszal pedig a Húsvét-kupára várjuk a csapatokat, akiknek az év végén a már hagyományos Kosárünnepen tudunk még játéklehetőséget biztosítani – foglalta össze Iványi Dalma, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpecsivsk%2Fvideos%2F271847273798251%2F&show_text=0&width=560

Fotók: Rónási Márton.