Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Március elején folytatjuk

A válogatott EB-selejtezői miatt majd egy hónapig szünetel az NB I., Dragan Alekszics adott egy kis pihenőt a csapatnak. Február 17-én indul újra a munka, felkészülési mérkőzések is lesznek.

Nem lehet azzal vádolni Dragan Alekszics vezette NB I-es csapatunkat, hogy végiglazsálta volna a 2020-as esztendő eddigi részét. Január eleje óta hat bajnokit játszott együttesünk (négy győzelem mellett két vereség az idei mérlegünk), de már 2019 vége, az ünnepek közti időszak is a kemény melóról szólt. Nem nagyon kell hát magyaráznunk, hogy a válogatott közelgő Európa-bajnoki selejtezői miatt beköszönő bajnoki szünet nagyon jól jön! Vezetőedzőnk, a fájó DEAC elleni vesztes találkozó után úgy döntött, hogy ad pár nap pihenőt játékosainak, akik bizony igyekeznek is kihasználni a ritka lehetőséget. Az nem nagy szó, hogy például Antóni Csanád és Pongó Máté hazautazott egy kicsit Paksra, illetve Bajára, az azonban már figyelemre méltóbb, hogy Chris Smith az USA-ba tért vissza, egy kis családlátogatásra. Veljko Budimir Horvátország, Andrija Csirics, és vezetőedzőnk, Dragan Alekszics pedig Szerbia felé vette az irányt.

Ami azonban sokaknak kikapcsolódás, az némelyeknek bizony kemény munka. Horti Bálint példának okáért a szünetben is edzésekre jár, hiszen ott van a magyar válogatott kecskeméti edzőtáborában. Centerünk, és a nemzeti csapat többi tagja hamarosan megkezdi az Európa-bajnokság selejtezőit. Február 20-án, Szombathelyen a szlovénokat fogadjuk, 27-én pedig Ukrajnában lépünk pályára. Bízunk benne, hogy Horti is szerepet kap majd a két nagyon fontos meccsen. Ruják András sem lógathatja a lábát, irányítónk ugyanis a B33-as válogatott összetartásán van a napokban, Székesfehérváron.

A kikapcsolódás azonban a többieknek sem tart sokáig, február 17-én, hétfőn ugyanis már ismét edzést tart Dragan Alekszics. Bajnokit legközelebb március 4-én játszunk, akkor a ZTE lesz a vendégünk. Nagyon fontos meccs lesz az számunkra, ugyanis a csendes február után egy olyan március következik, ahol hét meccs vár ránk, ezen a hét bajnokin dől el, hogy sikerül-e a jelenlegi hatodik helyünkről előre lépnünk, és kiharcolnunk a felsőházat a középszakaszra. 

A Zete elleni ütközetig lévő időszak azonban nem csupán az edzésekről fog szólni, a monotónia megtörése érdekében ugyanis két felkészülési mérkőzést is vívunk majd. Előbb február 22-én, szombaton 17:00 órakor az Eszék csapatát fogadjuk a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában, majd február 26-án, szerdán délután 16:30 órakor a Pakssal csapunk össze a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Mind a két meccs nyilvános lesz, és mind a kettő találkozót ingyen tekinthetik meg szurkolóink. Nem maradunk tehát kosárlabda nélkül a bajnoki szünetben sem.