Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az idén is érdemes lesz elfutni Harkányba I.

2020. március 1.-én vasárnap 11:00 órakor hivatalosan 36. alkalommal rajttól el az ország egyik legrégebbi hosszú távú futóversenye, a 25,5 km-es Pécs-Harkány távon. A rajtig még van néhány nap, de a már most zajló előkészületekről a főszervezőt, Freier Balázst kérdeztem.

Már lehetett előzetesen is nevezni, mi a tapasztalat?

Jól indult, január közepe óta működő on-line nevezés egyre népszerűbb, van személyes előnevezés, illetve, a verseny napján helyszíni nevezés, 8 és 1o óra között.
Nevezni még lehet a Pécs, Verseny u. 11. címen található PVSK irodában, hétfőn-szerdán és pénteken 11:00-12:30-ig személyesen, de a  www.pvsk.hu oldalon, és a facebook-on, a Pécs-Harkány csoportban is sok információ, lényeges adat, információ megtalálható, ide viszont kérni kell a belépést. A fax és az e-mail nevezéseket megszüntettük.
Régen a maratón futók közül sokan éltek a felmérési lehetőséggel, de ebben a versenyszámban a magyar élvonal egyre szűkül, és ma már ők kevesebben jönnek, de ennek ellenére mi, a mennyiség mellett, a minőségre is törekszünk, éppen ezért, az első három női és férfi versenyzőt pénzdíjazásban részesítjük.

Az on-line nevezés a legnépszerűbb, de ezzel egy időben a nevezési díjat is át kell utalni. Viszont nekik is érdemes a rajtszámot átvenni még a PVSK irodában, mert így elkerülhetik a verseny napján a sorban állást.

Milyen változások lesznek az előző évekhez képest?

A rajt marad a Verseny utcában, de a Versenyközpont kb. ötszáz méterre a rajttól a PVSK új Sportcsarnokában lesz, a Verseny u. 11-ben.
A másik fontos információ, hogy változik a cél helyszíne, mégpedig a tavaly elkészült Zsigmondy Sétányon lesz, ami 500 m-re található a régi céltól, ezért a táv 25,5 km-re nő.
Úgy néz ki, hogy hosszútávon ez a gépkocsi forgalomtól elzárt terület lesz a célhelyszín a további években.
Itt helyezzük el a verseny utáni frissítő állomást, és az étkezéshez az asztalokat és a padokat.
Az eredményhirdetést a harkányi Művelődési Házban tartjuk. A rajtnál a váltóhelyeken mobil WC-k is lesznek. Természetesen az verseny utáni fürdőzés megmarad, minden résztvevő a rajtszámával ingyen használhatja a Harkányi Gyógyfürdőt, hogy kilazítsa az izmait a nagy futás után.

Mik a feltételei a nevezésnek?

Egyéni indulásnál a betöltött 14. év. Ennél fiatalabb korúak csak szülői engedéllyel, és csak a váltókban indulhatnak! Mivel fő jelszavunk a biztonság, úgy gondoljuk, hogy ennél fiatalabb korosztály ne induljon e megterhelő távon. Feltétel még az érvényes sportorvosi engedély, és természetesen a nevezési díj befizetése. Felső korhatár nincs, az idei rendezvényre már két 80 év feletti résztvevő is nevezett.

Mi az, amit még tudni kell a versenyről?

A frissítő állomások Pogánynál, Szalántán és Túronyban lesznek, és a célban a tea és víz mellett, és egy tál babgulyás és energiaital is várja a résztvevőket.
Útközben Szalántán, a Marica népzenekar adja a ritmust a futóknak. Elektromos időmérés lesz, ezért mindenki fusson át a jelzőkapukon, mert csak így lesz részideje, illetve a váltó tagoknak pontos eredménye. A váltók váltóbotot visznek, amiben a chip beépítve található, az egyéni futóknak pedig ez a rajtszámban lesz. Már a rajtnál fel kell tenni a csapattagoknak a rajtszámot. A célban mindenkit lefotózunk az időeredményével, amit a facebook-on és a honlapon megtalálhat.
Ami marad, a verseny végén a jól bevált harkányi gyógyfürdőzés, ez eddig minden verseny fénypontja volt, az idén sem lesz ez másként. Nekünk legfontosabb a biztonság, ezért a rendőri biztosítás mellett a polgárőrséget is igénybe vesszük az útkereszteződésekben, és a váltóhelyeken is.
Idén is buszok szállítják a versenyzők csomagjait a célba, illetve a váltóhelyekre a váltó tagokat. Váltóban is már 3 kategóriában mérkőznek a csapatok: abszolút, céges és családi kategóriák lesznek, 3 főnek kell összeállnia. Az egyéni futóknak az abszolút kategória mellett 40 éves kortól 5 évenkénti a kategóriákat is díjazunk.  Az eredményhirdetés 15:00 órakor lesz, vissza Pécsre a buszok 16:00 és 17:00 órakor indulnak, hogy a fürdőzésre is maradjon elég idő.

Még egyet szeretnék kérni a civilként aznap arra közlekedőktől, hogy legyen mindenki türelmes a mezőnnyel szemben!

A következő napokban ismét fontos információt tudhatnak meg a Pécs-Harkány futóversenyről itt az oldalon!

Nyilas László