Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy ismert arc a Pécs-Harkány futóversenyről: Dinya Illés

A Pécs-Harkány futás egyik vonzereje, hogy az ezres indulói létszám ellenére is családias hangulatban teljesítik a futók a 25 kilométeres távot. Rendre feltűnnek a futók közt az ismerős arcok, egyikük Dinya Illés, aki már saját népes csapatával együtt indul a versenyen.

„1986-ban vagy 87-ben indultam először, már nem is emlékszem a pontos dátumra, annyira rég volt” – idézi fel a kezdeteket Illés. „Akkoriban sokkal kevesebb verseny volt, így már a korabeli 150 körüli indulói létszámmal is fontos szezonnyitónak számított. Az évek során folyamatosan fejlődött a Pécs-Harkány futás, és én is mindig beiktattam a naptáramba, aztán egyesületünk megalakulása óta már a kis csapatommal együtt veszünk részt a versenyen.”

A Fittbike Sportegyesület létrejöttében is szerepet játszott a Pécs-Harkány futás, ez volt az egyik olyan esemény, ami összekovácsolta a csapatukat.

„Nagyon jó döntés volt, hogy váltóban is lehet indulni a versenyen. A mi csapatunk építésében is sokat segített, mert könnyen meg tudtam győzni a futókat, hogy a 7-8 kilométeres résztávokat le lehet futni, nem számít a helyezés, nem gond, ha lassabb a tempó, hiszen akár a váltótárs is le tudja faragni a hátrányt. A célban mindig mindenkit megvárunk, hiszen a táv teljesítése is komoly teljesítmény, és óriási élmény. A végén pedig nagyon sokat számít, hogy lehet fürdeni is, így a medencében meg tudjuk beszélni a versenyt” – mondta Dinya Illés, aki március elsején közel 60 fős csapatot vezetve áll majd a verseny utcai rajtnál. A Fittbike csapata egyéniben is erős, 22-en teljesítik az idén 25,5 kilométeres távot, hiszen a cél a megújult Zsigmondy-sétányra került.

„Szeretjük a Pécs-Harkány futóversenyt, mert megmaradt az a hangulat, ami a kezdetektől jellemezte ezt a futást. A fejlesztések is jó irányban történtek, jó, hogy van frissítés, a végén már ebédet is kapunk, és ahogy már mondtam, a verseny utáni fürdés a Harkányi Fürdőben amellett, hogy hangulatos, a csapatokat is összekovácsolja. Persze mindig lehet tovább fejleszteni egy versenyt, de összességében nagyon elégedettek vagyunk” – értékelt Illés, aki volt PVSK-s sportolóként abban bízik, hogy 10-20 év múlva is ott lesz majd a rajtnál.