Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Többet ért egy győzelemnél

A Körmend elleni hősies győzelmünk főszereplője, Pongó Mátén nem mert ünnepelni a kosara után.

Valljuk be, ez a bajnokság eddig nem arról szólt számunkra, hogy az egylabdás végjátékokat megnyertük. Nem egyszer fordult elő olyan is, hogy azt hittük, miénk az utolsó szó, de aztán a slusszpoén mégis ellenfelünké lett. Ilyen előzmények után duplán is jóleső érzéssel tölthetett el minket a hétvégi, Körmend elleni idegenbeli diadalunk. Pedig amikor Pongó Máté egy másodperccel a vége előtt bedobta a végül győzelmet érő dupláját, bizony elég visszafogottnak tűnt.

- Való igaz, amikor sikerült betalálnom, azonnal felnéztem az eredményjelzőre – mesélte irányítónk. - Először ugyanis azt hittem, vége a meccsnek, de biztos akartam lenni benne. Akkor láttam, hogy maradt még egy másodperc, így csak nagyon visszafogottan mertem ünnepelni. Voltunk már így párszor a bajnokságban korábban. Azonban ezúttal végre meglett a győzelem is! Az utolsó támadásnál Ruják András kezében volt a labda. Azt beszéltük meg, hogy lesz egy kettő-kettő, abból pedig meglátjuk, hogy mit hoz a játék. Nem ez volt az elsődleges elképzelés, de én észrevettem az esélyt, András pedig engem.

Nagyon kellett már egy ilyen siker, ami a korábbi több, utolsó másodperces vereség ismeretében akár sorsfordító is lehet.

- Hogy sorsfordító-e, azt nem tudom, de valóban, talán ez végre átbillenthet valamit pozitív irányba – vallotta be Pongó. - Főleg annak fényében nagyon értékes ez a győzelem, hogy Horti Bálint el sem tudott velünk utazni, Diggs pedig az első félidő végén esett ki. Ráadásul mindezt Körmenden tudtuk megcsinálni. Igaz, szinte végig a hazaiak vezettek, de az egész meccsen ott voltunk a nyomukban, állandó nyomás alatt tartottuk őket. Nagyon hatékonyan lassítottuk az egyébként rohanós játékukat, aminek meg is lett az eredménye. Ez a meccs igazolta, hogy csapatként egyben vagyunk, és nagyon tudunk harcolni is. Erre lesz szükségünk a folytatásban is. 

---
Videó: Pongó Máté győzelmet érő kosara.A Pécs megszakította a Körmend hét meccs óta tartó veretlenségét

Pongó Máté egy gyönyörű támadás végén, egy másodperccel a meccs vége előtt döntötte el a Körmend-Pécs kosárlabda mérkőzést a vendégek javára. Részletek, eredmény: http://bit.ly/38Xljdu

Közzétette: M4Sport – 2020. február 1., szombat