Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kosárpalánták matinéja

Újra zsúfolásig megtelt a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia munkacsarnoka. Vasárnap rendeztük a Kosárpalánta-program második fordulóját.

Az alsó tagozatos kisiskolások voltak vendégeink vasárnap, számukra szerveztük meg a Kosárpalánta-program második játéknapját. Az előkészítő korosztályban játszó kisdiákok számára ügyességi, gyorsasági és labdás feladatokon alapuló sorversenyt szerveztünk, amelynek célja a kosárlabda sportághoz kapcsoló alap mozgásformák megismertetése és gyakorlása volt.

A délelőtti programban az egyes korosztályok külön-külön versenyeztek egymással: elsőként a legkisebbek, az első osztályosok mérték össze tudásukat, majd a legnépesebb, második osztályos korcsoport következett, végül a harmadik és negyedik osztályos csapatok léphettek pályára. Óriási meglepetésre a PVSK-Veolia élvonalbeli felnőtt férfi kosárlabdacsapatának játékosai és edzői is tiszteletüket tették a rendezvényen: a sok kisgyermek között valódi óriásokként mókáztak a kosárpalántákkal.

Összesen több mint 150 kisgyermek ismerkedett a sportág alapjaival, köztük a régióból érkezett vidéki együttesek mellett akadémiánk tíz partneriskolájának előkészítős csoportjai. Utóbbiak a közeljövőben is folytathatják szereplésüket: a számukra szervezett Párduc-Panda Kupa farsangi játéknapján újra parkettre léphetnek.

Videónkon egy rövid zenés ízelítő a délelőtt programjáról.