Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az elmúlt évet értékelték a megye ökölvívói

A Baranya Megyei Ökölvívó Szövetség a Laterum Hotel éttermében tartotta az elmúlt esztendőt értékelő ünnepségét, a díjak nagy részét a PVSK ökölvívói kapták.

Paku Lajos, a BM-i Ökölvívó Szövetség elnöke megnyitó beszédében elmondta, a ma nehéz helyzetben lévő ökölvívás Baranyában és Pécsett mindig meghatározó sportág volt. Napjainkban a megyei ökölvívás zászlóvivője, a múlt évben századik születésnapját ünneplő Pécsi VSK. Az egyesület bokszolói az elmúlt évben szép sikereket értek el, mintegy megkoronázva a centenáriumi évet. (Azt már csak én teszem hozzá, hogy két versenyzőnk is esélyes a márciusi londoni olimpiai kvalifikációra, Ny. L. a szerk.)
Ennek megfelelően a díjazott sportolók nagy része is egyesületünkből került ki.
Versenyzőink közül különdíjat kapott, az idén, immáron egymás után harmadszor felnőtt magyar bajnok Lukácsy Bence, (második kép) valamint Samu Ferenc Péter, (harmadik kép) junior magyar bajnok, Eb harmadik helyezett, valamint Kapuvári Bálint ifjúsági ezüstérmes.

Az edzőink közül pedig a PVSK Ökölvívó szakosztály szakmai vezetőjét Alvics Gyulát, és Borovics Zoltán edzőt jutalmazták.
Díjakat vehettek át kiváló megyei edzők, támogatók, valamint néhányan azok közül, akik szívükön viselik a sportág sorsát, és önzetlenül támogatják az ökölvívást.
Az eseményt, az ünnepi ceremónia utáni fehér asztal melletti beszélgetés zárta. Abban mindenki egyetértett, hogy soha gyengébb éve ne legyen a megye és a PVSK bunyósainak!

Nyilas László