Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Váltás után is jól fognak tájékozódni

Vonyó Péter személyében új szakmai vezetője van a PVSK Tájékozódási futó szakosztályának,
aki a tradíciók folytatása mellett, más szempontokat is fontosnak tart a sportággal kapcsolatban.

Az eddigi vezető, Viniczai Ferenc (első képen jobbra) csak a szakmai pozícióját adta le, természetesen továbbra is a szakosztály tagja marad, és teljes értékű munkát végez.
Vonyó Pétert (második kép) szakmai terveiről, Lipp Józsefet (első képen balra)  a szakosztály vezetőjét, pedig az idei év programjairól is kérdeztem:

- A munka tulajdonképpen folyamatosan zajlik, nincs úgynevezett holt szezon, közel 60 utánpótlás korú versenyzőnk van, ami egy komoly szám - kezdte beszámolóját Vonyó Péter - természetesen segítségeim is vannak, a kezdőkkel Ormándi Lázár foglalkozik, illetve Becze Rita, valamint Kersity Andrást is, akik logisztikai és szervezési feladatokat is ellátnak.
A kezdő csoportnak három, a haladóknak négy edzése van egy héten, de az utóbbiaknál még vannak külön foglakozások is.
Mivel több évtizede vagyok a tájfutás közelében, ismerem a sportágat, különösebb változás nincs a hétköznapi munkában és a verenyprogramokban sem. A váltás, mint mindenhol, nem volt zökkenő mentes, de megoldottuk! Nagyon sokan a szabadidejük nagy részét feláldozva segítenek a munkámban, hiszen ez igazi csapatmunka, egyedül nem lehet sikeresen elvégezni.
A tájékozódási futás nem olimpiai sportág, ennek előnyei is lehetnek, az egyik az, hogy nem szövi át a lassan már mindenhol dominánsan jelen lévő pénz a rendszert. Egyre inkább a természet szeretete és az egészséges életmód, a szabadidős tevékenység kerül előtérbe, és nem elsősorban a versengés, és az országos ranglista pontok minden áron való megszerzése. A cél az, hogy a nálunk edző fiatalok szeressék sportágukat, szívesen és jó hangulatban készüljenek, megmaradjanak a sportágnak, a sportnak, és ha ez eredményekkel is párosul, természetesen annak örülünk - fejezte be az új szakmai vezető.

- A szakosztályvezetés, amely általában és szükség szerint évente 4-5 alkalommal ülésezik - veszi át a szót Lipp József, majd így folytatja - az elmúlt év végén értékelte a szakosztály munkáját, és a 2020-as feladatokról is beszéltünk. Örömteli, hogy a múlt évi centenáriumi rendezvényünk jól sikerült, csaknem 200 fő vett részt a jubileumi versenyen. Kialakult az idei versenyprogramunk, ami a regionális versenyekre és az országos bajnokságokra épül.  Ebben az évben két országos verseny  is lesz megyénkben. Az egyik a hagyományos áprilisi Mecsek Kupa, amelyet a másik két pécsi szakosztállyal közösen bonyolítunk le. Fontos esemény lesz októberben az Országos Nappali Egyéni Bajnokság. Ez utóbbit a szakosztályunk versenybíróival önállóan rendezzük.

Nyilas László