Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Már lehet nevezni a Pécs-Harkány futóversenyre

2020. március 01-én, vasárnap 11 00 órakor hivatalosan 36. alkalommal rajttól el az ország egyik legrégebbi országúti futóversenye, a 25 km-es Pécs-Harkány távon.

A rajtig még több mint egy hónap hátra van, de már lehet nevezni az eseményre. A főszervezőt, Freier Balázst kérdeztem az előkészületekről, de arról is érdeklődtem, miként vélekedik a Fritz testvérpár, László és Bálint a bécsi nemzetközi junior versenyen elért eredményéről:

- Kezdjük a Pécs-Harkányfutással, amelyre már január 15-től lehet nevezni, a PVSK Verseny utcai létesítményében. A személyes és az online nevezés már közelíti a kétszázat. Fontos, hogy két időpontban lehet nevezni: január 15-től - február 01-ig, és némi szünet után, február 17-től - március 01-ig. Ez utóbbi nap a rajt napja, itt még helyszíni nevezést is elfogadunk. Az e-mail- és a faxnevezést megszüntettük.

És most a bécsi sikerekről. Úgy gondolom, hogy a két fiatal atléta méltón képviselte a PVSK-t Bécsben.
Mindketten egyéni csúcsot futottak, László 4. lett. Fritz Péter, a testvérpár édesapja, nagyon sokat segít nekünk, és a harmadik testvér is hozzánk jár. Ők Freierné Kovács Dóra csoportjában kezdtek, és ahogy látjuk, nagyon szépen fejlődnek. Ezt Lászlónak a bécsi versenyen, 800 m-en elért kiváló eredménye is bizonyítja.

A Pécs-Harkány futóverseny előkészületeiről, a felkészülésről, és más fontos tudnivalókról rövidesen interjút is olvashatnak.

Nyilas László