Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Juhász Olivér mostantól az Akadémiára fókuszál

NB I. B-s csapatunkat a jövőben Rab Gyula fogja irányítani, egykori legendás játékosunk előtérbe kerülésére azért volt szükség, hogy az eddigi vezetőedző, Juhász Olivér minden tudásával akadémiai, szakágvezetői feladatára tudjon koncentrálni.

Talán sokan felkapták a fejüket, hogy az NB I. B Piros csoportjában szereplő csapatunkat, a PVSK-Cargate együttesét, az előző fordulóban, a Budafok ellen Rab Gyula irányította. Persze klubunk legendája eddig is ott volt a csapat mellett, de mint Juhász Olivér segítője. Most már azonban az ő kezében van a karmesteri pálca, Juhász Olivér ugyanis a jövőben a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiú szakágának vezetőjeként kizárólag akadémiai munkájára fókuszál. Amikor felkerestük Juhász Olivért, gyorsan kiderült, nem volt számára egyszerű meghozni ezt a döntést.

- Már az előző év elején is beszéltünk arról a vezetőkkel, hogy talán le kellene adnom pár feladatot, hogy nagyobb hangsúlyt tudjak fektetni a szakágvezetői feladatomra, de akkor még abban maradtunk, hogy egyelőre csináljuk úgy tovább, mint eddig – árulta el Juhász Olivér. - Idén aztán ismét előkerült a téma, és bár az igazat megvallva, nagyon szívesen folytattam volna a munkát az NB I. B-s csapat mellett is, végül közösen úgy határoztunk, hogy Rab Gyula veszi át tőlem a gárdát. A közeljövő legnagyobb feladatai közé az fog tartozni számomra, hogy összeállítsak egy részletes szakmai koncepciót az akadémia fiú szakága számára, illetve a szakmai, edző csapatot is koordinálnom kell majd, sőt, szeretném bővíteni is, lenne még nálunk hely egy-egy jó edző számára. Egyelőre ez a szervezőmunka köti le majd az energiáimat, azt pedig majd annak fényében látjuk meg, hogy az akadémián edzek-e majd valamelyik korosztályban, hogy hogyan állunk majd edzői létszámban. Egyelőre az U16-os csapatot én viszem, de az ideális az lenne, hogy ha ide is megtalálnánk a megfelelő embert. Fájó szívvel hagytam ott az NB I. B-s csapatot, de tudom, hogy Rab Gyula személyében kiváló kezek közé kerültek a fiúk, akiknek nagyon szurkolok!

Rab Gyula első meccse az NB I. B-s csapat élén jól sikerült, ami még úgy is igaz, hogy vereség lett a vége. A Budafok ugyanis a bajnokság egyik élcsapata, mi azonban idegenben is kétszeri hosszabbításra tudtunk kényszeríteni.

- Sajnálom, hogy már nem Olivérrel együtt dolgozok, hiszen nagyon élveztem a közös munkát – kezdte a PVSK legendája. - Ugyanakkor érthető, hogy rengeteg dolga akad az Akadémián, így most már csakis előre szabad néznünk. Nem lesz egyszerű a tavaszunk, hiszen a közvetlenül előttünk álló csapatok közül egyelőre csak a Vasas van látótávolságon belül, két győzelemmel előznek meg minket. A többieket befogni már nagyon nagy bravúr lenne, kis túlzással az összes meccsünket meg kellene nyernünk, amire azért reálisan nézve nem nagy az esély. Az idei évet viszont nagyon biztatóan kezdtük, erre mindenképpen lehet alapozni. Nem könnyű a dolgunk, hiszen húzóembereink az NB I. A-s felnőtt csapattal készülnek, nálunk szerencsés esetben is csak a meccseket játsszák. De nem olyan típus vagyok, aki idő előtt feladna bármit is. Az a célunk, hogy megőrizzük tagságunkat az NB I. B Piros csoportjában, és én úgy látom, hogy erre meg is van minden esélyünk. Az biztos, hogy az utolsó utáni pillanatig ezért fogunk küzdeni a srácokkal.