Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Eszéken jártak az Öregfiú labdarúgók

A PVSK 60 év feletti kispályás labdarúgó csapata sportbaráti meghívásra a horvátországi városban, Eszéken, nemzetközi tornán vendégszerepelt.

Az eseményről a csapat vezetője, Szárazi Kázmér (első képünk) számolt be, akitől azt is megkérdeztem, lesz–e folytatása a baráti találkozónak:

- A Horvátországi Magyarok Oktatási és Kulturális Egyesülete rendezte II. Nemzetközi Öregfiúk
Teremtornát, a nyolccsapatos rendezvényt 2020 Barátság Kupának nevezték. el.  A buszt az utazáshoz az MLSZ Bm-i Igazgatóság biztosította. A baranyai régióból a Szekszárd, a Bóly, a Komló, a PMSC, a PEAC, a PVSK vett részt, ehhez csatlakozott két eszéki csapat. A Szekszárd ellen 4-0 nyertünk, a döntőt az Eszékkel játszottuk, a mérkőzés vége előtt kettő perccel még 2-2 volt az eredmény, de a jóval fiatalabb hazai csapat 4-2-re nyerte a meccset, így a második helyen végeztünk. A hazai csapat lett az első. A torna legjobb játékosa Baumholczer János (PVSK) lett.
Az rendezvény célja játékon túl, a sportbarátság, a magyar-horvát kapcsolat elmélyítése volt, a hazaiak vendéglátásban is jelesre vizsgáztak.
A kapcsolat tavasszal folytatódik, az Eszék több hasonló magyarországi rendezvényen is részt vesz majd. A 60 év feletti Dél-dunántúli Régió Kispályás labdarúgó bajnokság április 3-án kezdődik - fejezte be a beszámolóját Szárazi Kázmér.

Nyilas László