Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Made in Pécs-díjat kapott a PVSK

A Made in Pécs-díj 2019 Nívódíját kapta a január 10-i díjátadón a PVSK. A díjat mindhárom jelöltnek odaítélte a szerkesztőség, így a Mecsek Egyesülettel és a Szélkiáltó zenekarral közösen vehettük át az elismeréseket.  

A Made in Pécs magazin minden évben díjazza az értékes és fontos helyi kezdeményezéseket, az elmúlt év legjobb, leginnovatívabb kulturális, művészeti eseményeit. A nívódíj kategóriában a PVSK mellett a Mecsek Egyesületet és a Szélkiáltó zenekart jelölte a szerkesztőség, és a díjkiosztón mindhárom jelölt megkapta a díjat. A PVSK jelölését így indokolta a lap:

"100 éves a Pécsi Vasutas Sportkör! Az 1919. augusztus 23-án alakult sportegyesület többek között olimpikonokkal is gazdagította a magyar sportéletet. Az elmúlt 100 év históriája vastagon pécsi történelem, ami fontos része az egyetemes magyar sporttörténelemnek is. Az egyesületnél folyó szakmai munka garancia arra, hogy a legendás egyesület még sokáig tovább éljen, amihez jó munkát kívánunk a mostani és a leendő dolgozóknak, sportolóknak egyaránt."

Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen rangos civil díj is elismeri az elmúlt száz év munkáját, valamint a Centenáriumi év rendezvényeit. Büszkék vagyunk az elismerésre, és hisszük, hogy az állami támogatással megvalósuló létesítményfejlesztéseknek és a szakmai munka folyamatos fejlesztésének köszönhetően a jövőben is méltóak leszünk erre az elismerésre.