Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az ökölvívók is elkezdték a felkészülést

Megkezdték a felkészülést a PVSK ökölvívóvívói az idei szezonra. A versenyzők fizikális felkészítésében Sántics Béla az egyesület szakmai elnökhelyettese is részt vesz.

A felnőtt válogatottal kazahsztáni edzőtáborban tartózkodó Alvics Gyula szakmai vezető helyett a foglalkozásokat vezető edzőtől, Borovics Zoltántól (első képünk) azt is megkérdeztem, hogy milyen nagy feladatokat kell megoldani az idei esztendőben:

-Az elmúlt évünk nagyon sikeres volt. Lukácsy Bence 81 kg-ban, Országos felnőtt bajnokságot nyert, ugyanitt Cservenka Róbert (75kg) bronzérmet szerzett, Horváth Zsófia 5. lett.
Lukácsy Bence jelenleg a válogatottal Kazahsztánban tartózkodik.
Budapesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezett Országos Ifjúsági bajnokságon Kapuvári Bálint 52 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett, 60 kg-ban első lett Samu Ferenc, egyébként ugyanő az Eb-én bronzérmet is szerzett. Serdülő kategóriában Borovics Balázs (50 kg) 3. lett, tőle nagy előrelépést várunk az idei szezonban.
Minden nap délután 16:00 órától, a Verseny utcai sportcsarnokban tartunk edzést, de este hét órától Szentlőrincen is van tréning. Januárban nem veszünk részt versenyen, mert most kell megalapoznunk a 2020-as nehéz évet. Legközelebbi nagy megmérettetés február elején Debrecenben lesz, a Bocskai Emlékverseny.
Nagyon fontos a márciusi londoni olimpiai kvalifikációs verseny, ahol remélhetőleg két versenyzőnk, Lukácsy Bence és Cservenka Róbert is indulhat. Robi térdsérülése szépen javul, már teljes értékű munkát végez. A pécsi szakmai munkában részt vesz Galambos Tibor is.

Vannak tehetségek, csak fel kell fedezni őket, nyitva áll a kapu, a bunyózni vágyók előtt. Szeretettel várjuk a fiúkat-lányokat, jöjjenek a Verseny utcai csarnokba és Szentlőrincre is - fejezte be rövid beszámolóját Borovics Zoltán.

Nyilas László