Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Jól szerepeltek a PVSK futói a Szilveszteri futóversenyen

Az év utolsó napjára is maradt öröm számunkra, ugyanis a 32. alkalommal rendezett szilveszteri utcai futóversenyen, amelynek rajtja és célja is a Pécs Plázánál volt, mindkét nemben első helyen végeztek versenyzőink.

Sokan tartják jó bulinak  a szilveszteri futást, amolyan ráhangolásnak az esti étel-és italfogyasztásra. A sorozatban a 32. verseny egyik legidősebb résztvevője a 77 éves járó Poronyi Gábor volt, aki az eddigi valamennyi szilveszteri futáson részt vett. (A legidősebb résztvevő az idén a 83 éves Bánovics György volt, a szerk. Ny. L.). A rajt minden évben, így most is pontban 11 órakor volt, és egy kinyitott pezsgősüveg durranására indult el a mezőny, amely közel négy kilométer megtétele után célba is ért.
A tavalyinál több, közel 260 résztvevő közül a fiúknál a leggyorsabb a PVSK tájékozódási futója Baumholczer Máté (képünkön) volt, aki először indult ezen a versenyen. A hölgyek mezőnyében az ugyancsak a PVSK szineiben induló, és a riói olimpián is részt vett atléta, Szabó Tünde végzett az élen, aki e sorok megjelenésekor már Kína felé tart, ahol január 4-én maratoni futóversenyen indul.
Az esemény, jó buli volt, hiszen voltak olyanok, akik jelmezben futották végig a távot, de rövidnadrágosok is szép számmal akadtak, és voltak olyanok is, akik biciklivel tették meg a távot.
Egy biztos, szép sikereket hozott nekünk a századik év utolsó napja.

Nyilas László