Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az új évben új időszámítás kezdődik

A centenáriumi év lezárásaként hagyományos és egyben különleges évzáróra gyűltek össze a PVSK sportolói, akik az elmúlt években sokat tettek az egyesületért.

A Verseny utcai új Csarnok éttermében rendezett ünnepségen meghívottként jelen volt Péterffy Attila, Pécs polgármestere, valamint a szakosztályok képviselői, edzők, sportolók, egyéb munkatársak.

Vida János társadalmi alelnök köszöntője után Czerpán István, a PVSK elnöke beszédében méltatta az elmúlt év kiemelkedő eredményeit, melyeknek különös hangsúlyt adott az egyesület századik születésnapja. 

Elmondta, megkezdődik a következő száz év, ezért új időszámítás is kezdődik az egyesületnél, olyan kreatív szakmai és strukturális változások lesznek majd, amelyek lerakják a következő évszázad igazán korszerű, az utánpótlást nevelésen nyugvó, de a verseny-és tömegsportot is preferáló sikeres sportegyesület alapjait. Kifejtette, hogy a csapatsportok nemcsak jól szerepeltek a különböző bajnokságokban, de közönségszórakoztató, látványos játékot is produkáltak. A vízilabda és kosárlabda mérkőzéseken a sikerek mellett a nagy létszámú szurkoló tábor előtt lezajlott meccsek hangulatát is kiemelte. Méltatta a férfi kosárlabda csapat nemzetközi szereplést érő bronzérmes bajnoki helyezését is.
A PVSK elnöke külön kiemelte a Centenáriumi ünnepséget, amelyre több mint ötszáz vendég jött el a régi és új PVSK-tagok közül. Az elnök ünnepi bejelentést is tett, miszerint ezt követően minden évben, már 2020-ban is, megünneplik a PVSK születésnapját, amelyen ismét találkozhatnak a sportolók, és még szorosabbra fűzhetik egyesületi kötődésüket.
Az egyéni sportágak közül az elnök külön megemlítette az ökölvívókat, ugyanis a szakosztályban most megnyílhat az olimpiai szereplés lehetősége egy bokszolónk előtt.

Péterffy Attila polgármester egy összetartó nagycsaládként jellemezte az egyesületet, tudatos közegnek, ahol a cél az utánpótlás nevelésen keresztül olyan felnőtt sportolók képzése, akik maximálisan kibontakoztathatják a bennük rejlő tehetséget. Ehhez a családias légkör és a szemünk előtt megvalósuló infrastruktúra ad méltó hátteret.
A polgármester, aki utalt a PVSK-hoz való kötődésére is, elmondta, készül Pécs város új Sportkoncepciója, amelybe beépülhet a PVSK-ban folyó munka, például az, hogy az egyesületben nem csak a tehetséges gyerekekkel, de azokkal is foglakoznak, akik a szabadidő hasznos eltöltésére szeretnék látogatni egyes szakosztályok foglalkozásait.

Ezután két kiváló sportembernek Emléklapot adott át Czerpán István és Vida János. Díjazták Paku Lajost, a Baranya Megyei Ökölvívó Szövetség elnökét, és Leikauf Tibort, a PVSK Labdarúgó Kft. ügyvezetőjét. Mindketten sok éven keresztül kiemelkedő munkát végeztek az egyesületben.

Az ünnepség fehér asztal melletti baráti beszélgetéssel ért véget.

Nyilas László

 

 Kapcsolódó képgaléria