Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Londonon át vezet az út Tokióba

Lukácsy Bence, a PVSK kiváló öklözője, aki 81 kg-ban, sorrendben harmadszor nyert felnőtt magyar bajnokságot, ott lehet az olimpián, ha jövő márciusban jól szerepel a londoni kvalifikációs versenyen.

Tatán edzőtáborozó Bencétől azt is megkérdeztem, hogy mire készül, és London előtt lesz-e még nagy versenye:

Most mi a program Tatán?

- Ez egy ötnapos összeszoktató tábor, jelenleg a felnőtt válogatott keret edzésén veszek részt, napi két edzés van. A legközebbi nagy megmérettetés a debrececeni Bocskai Emlékverseny lesz a jövő év elején, ez a sportág egyik legnagyobb magyarországi rendezvénye.

Mikor és hol kezdted az ökölvívást?

- 2009-ben kezdtem itt a PVSK-ban, első edzőm Gazdag Sándor volt. Ifi és serdülő korosztályokban második és harmadik helyeket értem el, viszont most sikerült a harmadik alkalommal is elnyernem a felnőtt bajnoki címet.

Három egymás követő évben lettél felnőtt magyar bajnok, néhány hét elteltével miként értékeled a szereplésed?

- Mivel a súlycsoportomban, a 81 kg-ban, páratlanul voltunk az első körben nem bokszoltam, erőnyerő voltam. Másnap egy soproni srác volt az ellenfelem. A második ellenfelem egy Vasasban szereplő  bunyós volt, rá a harmadik menetben rászámoltak. Csak érdekességként, a második menetben én is földre kerültem, de nem ütéstől, így a szabályok szerint rámszámoltak ugyan, de természetesen tovább mehetett a küzdelem.

Mi volt a taktika a döntőben?

- Tallósi Péter az FTC öklözője nagyon készült ellenem, hiszen tavaly az első körben megvertem, így kiesett a válogatott keretből, és most revánsot akart venni. Gondoltam, ugyanaz a taktika jól fog működni, ami egyszer már eredményes volt sajnos, ő is elemezte a bunyómat, és így az elképzelés nem működött. Nagyon meglepett az első menetben, így menet közben taktikát  kellett váltanom.

Az olimpiára történő kijutás elsőre kissé rögösnek látszik, de akár nagyon sima is lehet, mit kell még tenned?

- Lesznek még selejtezők, például a Bocskai Debrecenben. Ott kell nagyon jól szerepelnem. A londoni kvalifikációs mezőnyt már fejben összeraktam, angolok, írek, oroszok biztosan lesznek, megannyi kiváló öklöző, a súlycsoportban harminc körül lesz a létszám. Ha ott az első öt hely valamelyikét megszerzem, utazhatok Tokióba. Mivel még nem voltam ilyen versenyen, nincs semmilyen tapasztalatom. Bízom magamban és a becsületesen elvégzett munkában.

Névjegy:

Szül: 1997.04.21. Pécs

Iskola: Szent Margit 5. osztályig, majd 8. osztályig Kozármisleny.

A PVSK-ban kezdte pályafutását, első edzője Gazdag Sándor volt.

Az utóbbi három évben megnyerte a Felnőtt Magyar bajnokságot 81 kg-ban.

Gőzerővel készül a márciusi londoni kvalifikációs selejtezőre, amelyen a súlycsoportonkénti első öt jut ki a tokiói olimpiára.

Jelenlegi felkészítő edzője, Alvics Gyula a PVSK Ökölvívó szakosztályának szakmai vezetője

Nyilas László

1. kép: Czerpán István, a PVSK elnöke köszönti Bencét az Ob után

2. kép: Bence és a Kupa

3. kép: A tavalyi évi jutalmazási ünnepségen Paku Lajossal a BM. Ökölvívó Szövetség elnökével