Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Győzelemmel lábalnánk ki a hullámvölgyből

Pénteken ismét hazai bajnoki vár a PVSK-Veolia csapatára, ezúttal a Sopron érkezik. Antóni Csanád szerint a védekezésünket kell rendbe tenni, hogy visszataláljunk a szezon eleji formánkhoz.

A Paks elleni hazai vereségünk után ugyan érthető módon nem volt túl jó a hangulat a csapat háza táján, azonban a kesergésre nem nagyon van időnk. Pénteken ugyanis már újra bajnoki meccs vár ránk, a Sopron látogat el hozzánk. Az a Sopron, amelynek idei eredményei közel sem félelmetesek, és ha bő egy hónappal ezelőtt találkoztunk volna velük, talán előre el is könyvelhettük volna a sikert hazai pályán. Azóta azonban sajnos mi is hullámvölgybe kerültünk, így biztosra nem mehetünk.

- A Sopron győzelem/vereség mutatója szerintem nem mutatja meg pénteki ellenfelünk valós erejét – árulta el játékosunk, Antóni Csanád. - Az elmúlt időszakban cseréltek edzőt, és két légióst is, így nehéz megmondani, mit várhatunk tőlük. Ebben a helyzetben, amikor mind a két csapatnak kell a győzelem, egy elég brusztolós, küzdelmes mérkőzésre számítok. Az utóbbi meccseinken legfőképpen a védekezésünkkel akadtak problémáink, túl sok pontot kaptunk. Merthogy 90 feletti kapott ponttal elég nehéz mérkőzést nyerni, még hazai pályán is. Az elmúlt szezonokban is volt ilyen hullámvölgyünk, azokból is sikerült kikecmeregnünk, mondhatni elég sikeresen. Szóval szerencsére most sem érzek görcsösséget a csapaton.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy el tudjunk indulni ismét felfelé, Csaszi pedig nem sokat köntörfalazott.

- Először is egy győzelem kell, az sokat lendítene rajtunk – mondta mosolyogva kosarasunk. - Bíznunk kell magunkban és egymásban is, akkor visszatérhetünk a szezon elején mutatott formánkhoz.

A péntek este nem csak azért lesz fontos csapatunk számára, mert a Sopron ellen egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hanem azért is, mert az NB I-es csörtével párhuzamosan azért is igyekszünk tenni, hogy mosolyt csaljunk sok-sok kisgyerekek arcára az ünnepek közeledtével. Együttesünk ugyanis gyűjtést szervez a Vasasi Általános Iskola alsó tagozatos tanulói javára!

- Úgy gondoljuk, hogy mindig nagyon fontos az adakozás, kiváltképp ilyenkor, karácsony közeledtével – mondta el ügyvezetőnk, Bán Gábor. - Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy megpróbálunk egy kicsit hozzájárulni ahhoz, hogy szebbé, mosolygósabbá tegyük az ünnepeket a gyerekek számára. A Sopron elleni hazai meccsünkön várjuk valamennyi szurkolónk felajánlását, főként plüssjátékokat, kifestőt, színes ceruzát és filctollakat. Aki talál otthon olyan játékot, amit már nem használnak, de jó állapotban van, az hozza ki bátran pénteken, hiszen másnak ezzel nagy örömöt szerezhetünk!

A felhívás tehát él! Jöjjenek ki minél többen szurkolni csapatunknak a Sopron elleni meccsre, és segítsünk együtt mosolygóssá tenni sok-sok kisgyerek arcát a szeretet ünnepén!

És itt még nincs vége! Merthogy nem csak másoknak kedveskedhetünk a hazai meccsen, hanem bizony bárki meg tudja lepni akár saját magát is. Partnerünk, a GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. jóvoltából ugyanis bárki ingyen kiválthat a meccs során egy PVSK-GPC Centenáriumi kártyát. Aki kiváltja a kártyát, az kedvezményesen tud bérletet vásárolni csapatunk meccseire, a GPC jóvoltából ráadásul biztosítási kedvezményeket is igénybe tud venni vele.

Program:

2019.12.13 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Sopron KC, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 10. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2019.12.13. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Sopron KC
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 10. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről.

---

Jön a karácsony! Segítsünk együtt!

Tegyük mosolygóssá sok kisgyerek arcát a szeretet ünnepén. A PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata gyűjtést szervez a Vasasi Általános Iskola alsósai javára. December 13-án a PVSK-Veolia–Soproni KC bajnoki mérkőzésre várjuk az adományokat. Ha teheted, hozd el a megunt plüss állatkádat, vagy hozz kifestőt, színes ceruzát, filcet.

Szurkolj a PVSK-nak és szerezz örömet a Vasasi Iskola kis diákjainak!