Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Országos bajnokságon jól szerepelt ökölvívókat köszöntöttek

A PVSK Csarnokának tárgyalójában fogadta, a Papp László Felnőtt Magyar bajnokságon kiválóan teljesítő ökölvívókat Czerpán István a PVSK elnöke.

A rövid ünnepségen, ahol a PVSK elnökén kívül megjelent, Lukácsy Bence Felnőtt Magyar bajnok (első kép bal oldalt), és Cservenka Róbert (első kép jobb oldal) Felnött Magyar bajnoki bronzérmes, valamint Samu Ferenc Péter ökölvívók, edzőjük Alvics Gyula, és Sántics Béla a PVSK szakmai alelnöke.
Czerpán István elismeréssel szólt a sportolók teljesítményéről, és hangsúlyozta, élni kell a lehetőségekkel, de önmagában az adottság nem minden, sokat kell dolgozni a sikerekért. Ilyen fiatal korban még minden lehetőség megvan a kiemelkedő nemzetközi szereplésre.
Hozzátette, nagyon fontos lenne, hogy a tokiói olimpián részt vehessen a PVSK sportolói közül valaki, (legutóbb a riói olimpián Szabó Tünde hosszútávfutó szerepelt az egyesület szineiben, a szerk. Ny. L.) erre most az ökölvívó Lukácsy Bencének minden esélye megvan. Az elnök azt is elmondta, hogy a PVSK vezetése minden anyagi és szakmai segítséget megad az olimpiai kvalifikáción való jó szerepléshez.

Alvics Gyula az ökölvívók szakmai vezetője röviden beszámolt a Magyar bajnokságon történtekről, majd szakmailag is elemezte az ott zajlott mérkőzéseket. Nagyon elismerően szólt Lukácsy Bencéről, és hangsúlyozta, ha nincs Cservenka Róbert térdsérülése, döntőt játszhatott volna, de a jelenlegi helyzetben a bronzérem is nagy siker.
Majd Czerpán István elnök elismeréseket nyújtott át a sportolóknak és felkészítő edzőjüknek.
Az ünnepi esemény kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Nyilas László