Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Lukácsy Bence Magyar bajnokságot nyert

A PVSK Ökölvívó szakosztályát Cservenka Róbert, Lukácsy Bence (első kép középen)  és Horváth Zsófi képviselte a budapesti két helyszínen (Madárfészek, Körcsarnok) rendezett négy napos Papp László Felnőtt Amatőr Férfi és Női Ökölvívó Országos Bajnokságon.

Az év legnagyobb ökölvívó eseményén, amelyen 48 klub közel 200 öklözője indult, nem jött létre az álomdöntő, az olimpiai részvételre is esélyes a 75 kg-os súlycsoportban, Harcsa Zoltán és Cservenka Róbert között. A PVSK versenyzője szoros meccsen pontozásos vereséget szenvedett a negyeddöntőben, és ezzel bronzérmet szerzett. Robi teljesítménye azért is értékes, mert térdműtétje után csaknem fél évet hagyott ki, és mindössze két hónapot tudott intenzíven edzeni.
Női 60 kg Horváth Zsófi küzdelmes mérkőzésen maradt alul, és az 5. helyen végzett.

Lukácsy Bence 81 kg-ban a döntőben, nagy küzdelemben, 4-1 arányú pontozásos győzelmet aratott Tallósi Péter, az FTC versenyzője ellen, és ezzel megnyerte a Magyar bajnokságot.

Ökölvívóink teljesítményét Alvics Gyula a PVSK Ökölvívó Szakosztályának szakmai igazgatója értékelte:

- Bencének és a többieknek is gratulálni kell, mert nagyon jól szerepeltünk. Cservenka Robi az ismert okok miatt erőn felül teljesített, a bronzérme megsüvegelendő. Ő csak 20 éves, nagy jövő előtt áll. Nagyszerűen szerepelt, és 5. helyével szép eredményt ért el Horváth Zsófi is.
És akkor most néhány szó Bencéről. Szépen, és erejét jól beosztva bokszolt a döntőben, a 4-1-es pontozási arány önmagáért beszél. Nagy lépést tett a felé, hogy márciusban a londoni Európai Kvalifikációs versenyen ő képviselje Magyarországot, amely rendezvény a tokiói olimpiára való kijutásra ad esélyt. Maximálisan elégedett vagyok, és köszönet mindazoknak, akik segítettek az ökölvívók felkészítésében, úgymint Borovics Zoltán, Galambos Tibor, Szegedi Szilárd és Pataki Péter - fejezte be a néhány perccel a Bence győzelme után készült telefoninterjút  Alvics Gyula.

Nyilas László