Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A csapatvédekezés lesz a kulcs

A bombaerős kerettel rendelkező Paks látogat a PVSK-Veolia csapatához csütörtökön este. A rangadón a Mikulás is Csirke Ferenc tanítványainak szurkol majd.

A múlt héten befejeződött Európa Kupa-szerepésünk, és bár emiatt egy kicsit akár szomorkodhattunk is, de természetesen, mint minden éremnek, ennek is két oldala van. A kiesésünk ugyanis azt jelentette, hogy hossz idő után egy teljes hetünk volt arra, hogy felkészülhessünk következő mérkőzésünkre. Ez most csütörtökön, a Paks elleni hazai bajnoki lesz. Csirke Ferenctől, együttesünk vezetőedzőjétől azt kérdeztük, mivel telt a csapat számára az eddigiek fényében szokatlanul hosszú „pihenőidő”?

- Több dologra is jó volt, hogy a hétvégén nem volt meccsünk – mondta edzőnk. - Eggyel több szabadnapot tudtam például adni a fiúknak, az edzéseken pedig több mindenre is jutott most idő, amire az utóbbi hetekben nem nagyon. Azért természetesen nem dolgoztattam szét a csapatot, ezzel is óvatosan kell ugyanis bánni. Azonban most lehetőség nyílt arra, hogy néhány taktikai elemet átvegyünk, tudtuk kicsit gyakorolni például az alacsonyabb szerkezetes játékot. De mód volt arra is, hogy kondizzunk, koordinációs gyakorlatokat végezzünk, szóval tartalmasan telt ez az idő.

Lehet, hogy erre a kis szusszanásra szükség is volt, hiszen az ASE ellen sok mindenre lehet számítani, de könnyed játszadozásra biztosan nem. A Paks 7 győzelemmel és 2 vereséggel áll jelenleg a tabella harmadik helyén, mi eggyel kevesebb meccset játszva, 6/2-es mérleggel követjük. De nem csak az eredmények miatt gondolja azt Csirke, hogy a tolnaiak rendkívül komoly csapattal rendelkeznek.

- Azt gondolom, hogy ha a jelenleg sérült Eilingsfeld János is visszatér majd, az ASE az a csapat, amelyik az első számú kihívója lehet papíron a Falconak – árulta el trénerünk. - Talán a Paksban játszik a legtöbb olyan játékos, amelyik akár egyedül is képes eldönteni egy-egy meccset. Atletikusak, gyorsak, remekül lepattanóznak, így azt gondolom, hogy semmiképp sem azon kell lennie a hangsúlynak, hogy a legjobbjaikat megpróbáljuk kikapcsolni. Annyi van ugyanis belőlük, hogy ez lehetetlen. Ezen a meccsen a kulcs a csapatvédekezés lehet részünkről. Azt örömmel látom, hogy C. J. Aiken sérülése óta az öt az öt elleni védekezésünk ugyanolyan szinten tud működni, mint előtte. A problémák leginkább akkor kezdődnek, amikor a lepattanókon van a sor. Erre kell megoldást találnunk mos, ezzel az alacsonyabb szerkezettel. A támadójátékunk idén eddig igazából csak az Oroszlány elleni meccsen nem működött, a többi mérkőzésen ezzel nem volt baj. Ha támadásban azt tudjuk hozni, amit legutóbb a Leiden ellen, és mellette a csapatvédekezésünk is jól fog működni, akkor nyerhetünk.

Szüksége lesz csapatunknak arra a szurkolásra, ami eddig az idei szezon minden egyes meccsén jellemezte a Lauber lelátóit, ez nem is kérdés. Ráadásul aki kilátogat csütörtökön, az talán még a Mikulással is találkozhat. Merthogy december 6. előestéjén ellátogat a meccsünkre az öreg fehérszakállas is. A mellett, hogy az ünnepélyes labdabehozatalt is ő végzi majd el, a télapó a gyerekeknek némi finomságot is osztogat majd az ASE elleni rangadón.

Aki pedig az előző hazai meccsen nem tudta beszerezni PVSK-s zászlóját, párnáját, annak sem kell csüggedni, a meccs alatt ugyanis a sportcsarnokban ismét bárki megvásárolhatja csapatunk ajándéktárgyait.

---

Program:

2019.12.05. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 12. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2019.12.05. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 12. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről.

---
2. kép: Ajándéktárgyaink és áraik.