Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A labdarúgók őszi szereplését értékeltük

Labdarúgó csapatunk minden bajnoki szezon előtt meghatározza céljait az egész évre vonatkozóan. Ebben a szezonban a bajnokság végén az 1-5. hely valamelyike a cél.

Az őszi szezon végén a csapat a 7. helyen áll a Megyebajnoki tabellán. Kósa Sándor vezetőedzőtől az eddigi szereplés értékelésekor azt is megkérdeztem, tudja-e vajon mi az oka a rapszodikus szereplésnek, és hogy cél-e még a minimum 5. hely elérése.

Ha ránézünk a tabellára, nekünk a csapat szereplését követőknek, egyetlen véleménye lehet a labdarúgók szereplése kapcsán, az elégedetlenség. Tudod-e az okát a gyengébb szereplésnek?

- Mindenekelőtt le kell szögeznem, én is elégedetlen vagyok a szereplésünkkel. Az okokat persze meg lehet nevezni többet is, sérülések, betegségek, eltiltások, de az összkép számít, és az bizony nem jó. Még akkor sem, ha csupán két pontra vagyunk az ötödik helyezéstől. Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy azt gondoltuk, jobb lesz a csapatunk, legalább is elméletben. A szezonkezdéskor magasodott együttesünk, ezért azt gondoltam, hogy a pontrúgásokból is több gól születik majd. Nos, ez nem így lett.
Azt is gondoltam, hogy gyorsult csapatunk, hisz jött egy-két átlagosnál gyorsabb játékos, de igazából, ebből sem tudtunk előnyt kovácsolni.

A rajt viszont jól sikerült.

- Igen, bár az első négy meccsben néhány nyögvenyelős találkozó is volt, például a Villány elleni 1-0, de úgy érzem, jó rajtot vettünk. Majd következett a Komló elleni találkozó, ahol összeestünk, a PEAC elleni szintén katasztrofális vereség. Ezek okát nem igazán értem, főleg a komlói fiaskót.

Már megbocsáss a kissé sablonos kérdésért, de nincs itt valami pszichés probléma is? Néhány játékosnál ugyanis esetenként elgurult a gyógyszer.

- Biztos az is van, de én a legnagyobb problémát abban látom, hogy a játékosok közül néhányan teljesen elégedettek azzal, ami van, és nem akarnak többet, jól elvannak, több edzést sem igényelnének. Ők elégedettek azzal, hogy a Megye I-ben játszanak, és nem igazából szorgalmazzák a változást.

Mennyire lehet támaszkodni az egyre acélosabb utánpótlásunkra? Azt láttuk, hogy most is nagyon sok fiatal szerepelt a bajnokságban.

- Úgy gondolom, nagyon jó munka folyik az utánpótlás csapatoknál. Természetesen a fokozatosság elvét is szem előtt kell tartanunk, hiszen nem teljesen kész játékosokról beszélünk. Már bemutatkozott a Megye I-ben Draskóczi, Tornyos vagy Rogács, velük elégedett voltam, de az U17-es és az U19-es csapatokban is vannak tehetségek, figyeljük őket.
Egy dologgal számolnunk kell, mégpedig azzal, hogy a tehetségeket esetleg elviszik más csapatok, ahogy az Archie-t és Kását is, de sajnos, ez ellen nem tudunk mit tenni.

Melyek voltak véleményed szerint a legjobb meccsek?

- A Bóly és Lovászhetény elleni találkozók, bár ezeken a mérkőzéseken sem tetszett mindig a játék, de főleg a II. félidőkben tudtunk felül kerekedni.  Bodán is jól küzdöttünk, egy nagyon kemény és masszív csapat ellen tudtunk nyerni. Nekem nagyon fontos, a győzelem mellett, hogy visszaköszönjenek a hét közben gyakorolt játék-és taktikai elemek.

Melyik volt a legnagyobb csalódást jelentő mérkőzés?

- A Harkány elleni találkozó, ott nagyon rosszul éreztem magam. Azon a meccsen történt egy és más, ami felkavaró volt. Valamint nagyon nehezen éltem meg a PEAC elleni összecsapást is, mert most is úgy érzem, több volt abban a meccsben!

Várható-e új játékos érkezése?

- Minden szezon közben felmerül ez a kérdés, de most erről még korai beszélni. Neveket meg biztosan nem lehet mondani! Bizonyára lesznek majd távozók, és ha a tárgyalások sikerrel járnak, akkor tudunk igazolni is.

Marad-e a célkitűzés, vagyis a minimum ötödik hely?

- Természetesen marad. Ha úgy játszunk, és olyan lelkesen állnak a meccsekhez a fiúk, mint az utolsó három fordulóban, elérjük a céljainkat.

Mi a további program?

- December közepéig folynak az edzések, január elejétől kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra.

Nyilas László