Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Országos válogatón jártak ifjú kosarasaink

A 2007-ben született lányok és fiúk regionális válogatottjainak tartott országos tornát a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Székesfehérváron. Akadémiánk több játékosa is bizonyíthatott.

Mindkét korosztályban négy régió mérkőzött meg egymással: a főváros mellett a keleti, a nyugati és a déli régió csapatai mérték össze erejüket, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosai utóbbi csapatban szerepeltek.

- A tornán az adott régió 14-15 legügyesebb kosárlabdázóját nézhettük meg azzal a céllal, hogy kollégáimmal együtt kiválasszuk közülük azt a nagyjából húszas keretet, amelyikkel megkezdjük a következő három éves felkészülést. Azért, hogy mindenki megfelelő mennyiségű játékidőt kapjon, különleges szabályokat alkalmaztunk: mindenkinek legalább 15 percet kellett a pályán töltenie, de senki sem játszhatott 25 percnél többet. Összességében elmondható, hogy a főváros ebben a korosztályban is kiemelkedő tehetségekkel rendelkezik, de minden régióban találtunk néhány olyan játékost, aki a tornán nyújtott teljesítményével bizonyította, hogy helye lehet a legjobbak között. A PVSK-ból négyen vettek részt a tornán: Csirke Petra betegen érkezett, így nem tudta azt adni, amit valójában tud, Hőgye Petra jól mozgott, Ligner Boglárka és Dömös Hédi is mindent beleadott, de nekik fizikálisan még fejlődniük kell a legjobbakhoz – foglalta össze Debreceni Eszter, a PVSKNemzeti Kosárlabda Akadémia női szakágvezetője, aki egyben a 2007-es korosztály országos képző- és kiválasztó vezetőedzője is.

- A fiúknál a 2007-es korosztályban öt játékost adott a csak a nyugati válogatottól vereséget szenvedő déli válogatottba a PVSK Nemzeti Akadémia. Teszárik Márton nagyon erősen kimagaslott nem csak a csapatból, hanem a mezőnyből is. Elképesztően fegyelmezett, tiszta, de mégis agresszív játékot mutatott az első mérkőzésen. A második meccsen is ő lett a csapat legeredményesebb játékosa, még úgy is, hogy a második félidő elején egy rossz betörésnél eltört az orra és nem játszhatott tovább. Büszkék lehetünk Kiss Keve Botondra is, aki több, a tornán résztvevő szaktekintély véleménye alapján rendelkezik annyi extrával a pályán, amivel kompenzálni tudja alacsony termetét. A csapat motorja volt minden tekintetben. Novreczky Botond hozta a szokásos formáját: volt, hogy szárnyalt, majd volt, hogy rengeteg rossz döntést hozott egymás után. Látszik, hogy nagy tehetség, akivel rengeteget kell még dolgozni. Takács András és Gyurka Dániel is mutattak szép dolgokat, de úgy vélem, bennük sokkal több van annál, mint amit most láttunk tőlük – értékelt Moosz Milán, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzője, aki ezúttal a déli válogatott edzőjeként vett részt a tornán.

Képünkön a 2007-es korosztály déli válogatottja.