Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ezüstérem az Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokságon

Budapesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezett eseményen, Kapuvári Bálint (mindkét képünkön, baloldalon) 52 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett.

Borovics Zoltán edzőt arról is kérdeztem, hogy az december elején sorra kerülő Felnőtt Magyar bajnokság előtt hogyan értékeli ezt a sikert.

- Nagyon jónak értékelem a szereplésünket, hozzáteszem Bálinton kívül, még hárman szerepeltek ebben a súlycsoportban. Bálint egyet nyert, de a döntőben sajnos vesztett, így második lett, ami egy nagyon szép eredmény. Nagyon kiegyensúlyozottan, szépen bokszolt, de tápiómentei ellenfele most jobb volt, ennek   ellenére Bálint megérdemelte az ezüstöt. Ezzel a teljesítményével tagja lett a válogatott keretnek.
A eseményre, amelyen természetesen ott volt Erdei Zsolt, és a szövetségi kapitány Balzsay Károly is, összességében közel százan neveztek. A szintén PVSK-s versenyző, Horváth Szabolcs 5.lett.
Következik majd ugyanezen a helyszínen a Felnőtt Férfi és Női Ökölvívó Magyar bajnokság, amelyen három ökölvívónk vesz részt, Lukácsy Bence, Cservenka Róbert, valamint Horváth Zsófia indul majd.
Erre a rendezvényre december 3-6 között kerül sor – fejezte be Borovics Zoltán.

Nyilas László