Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sikeres veterán teremlabdarúgó torna a centenárium jegyében

A PVSK centenáriumi rendezvénysorozatának egyik eseménye a hatcsapatos Nemzetközi Veterán Teremlabdarúgó Torna volt, amelyet a hétvégén a PVSK Verseny utcai új csarnokában rendeztek.

A játékosoknál a labdarúgás szeretete és a lelkesedés még a régi reflexek szerint működik, a mozgás már kicsit lelassult ugyan, de a finesz és a technika megmaradt, csak kicsit lassúbb lett a végrehajtásuk, a gólöröm viszont eufórikus. Voltak látványosan megünnepelt nagy gólok, szép megoldások, kemény összecsapások, izgalmak, és minden egyéb, ami régen is ugyanígy megvolt, és a mainál fényesebben csillogó régebbi idők fociját jellemezték egykor. Ezek a hangulati elemek tértek vissza, ha csak néhány órára is, a PVSK csarnokba.
Baumholczer János, aki egykor a PVSK NB I-es csapatában is játszott, ma is csapatunk erőssége a veterán bajnokságban, az egyik meccs szünetében meghatottan mutatja mezén a PVSK jelvényt, és kérdezni sem kell, csak úgy ömlik belőle a szó:

- Csodálatos időszakot töltöttem el a PVSK-ban, az NB I. maga volt az álom. Mi a régi salakoson is sokat edzettünk, és játszottunk is, no meg 15 000 néző előtt a Stadionban. Most csodálatosak a körülmények, én álmomban sem gondoltam volna azt, hogy ebben a csarnokban játszhatom majd, amely egy valóságos ékszerdoboz - fejezte be a népszerű „Bumi” .

Stier József főrendező elégedetten nézte a parázs összecsapásokkal tarkított találkozókat, de közben egy kis értékelésre is volt ideje:

- Kellenek az ilyen tornák, mert erőt adnak, mert új kapcsolatokat, és egyben új távlatokat is nyitnak a sportbarátságok területén. Köszönet érte a PVSK-nak, a PSN ZRT-nek, és a Veterán Sportgyesületnek, valamint az MLSZ Batanya Megyei Igazgatóságának,akik segítettek a rendezésben. És mindenki láthatja, hogy mire képes ez a korosztály, ha összefog egy jó ügyért.
A PVSK 100. születésnapja és a rendszerváltás 30. évfordulója tiszteletére rendezett hat csapatos Veterán labdarúgó teremtorna, amelyet Pécs polgármestere Péterffy Attila nyitott meg, szombaton a késő délutáni órákban ért véget.
Bár nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos, rangsort azért hirdettek, a PMSC lett a legjobb csapat, és ebből az együttesből került ki a legtöbb gólt elért játékos is, Dr. Papp Zsolt.
A legjobb kapus a Csallóköz hálóőre, Racskó Pál, a legjobb mezőnyjátékos az eszéki Ante Szimunuvics lett.
A tornát megtisztelte, egyéb prominens személy mellett, Őze Tibor és Petrika Ibolya, a Magyar Veterán Labdarúgó Sportegyesület elnöke és főtitkárasszonya, valamint Szűcs Zsolt, a társrendező PSN ZRT. vezérigazgató-helyettese.

És máris itt a folytatás, a PVSK Öregfiúk labdarúgó csapata, 2020. január 11-én a horvát Eszéki Magyar Intézet csapatához utazik vendégjátékra, ahol szintén hat csapatos labdarúgó tornán vesz részt.

A torna végeredménye: 1. PMSC, 2. Csallóköz (szlovák), 3. Eszék (horvát), 4. PVSK, 5. Lendva (szlovén), 6. Komlói Bányász.

Nyilas László - Fotó: Csobán Róbert, Marton FerencKapcsolódó képgaléria