Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az újonchoz utazunk

Az Oroszlány vendége lesz szombaton a PVSK-Veolia, fiatal irányítónk, Bíró Levente szerin küzdős meccs lesz, de okos játékkal nyerhető.

Az utóbbi hetek, sőt, hónapok bevett menetrendje jellemezte ezt a hetünket is, azaz nagyon sok időnk sem pihenni, sem edzeni nem volt a hétvégi bajnoki előtt. Kedden még Portugáliában vendégszerepeltünk az Európa Kupában, szombaton este pedig már a bajnokság újonca, az OSE Lions ellen kell pályára lépnünk, méghozzá idegenben. Ezen a feszes tempójú, sérülésekkel tarkított őszön nagyon jól jön, hogy olyan fiatal tehetségeket tud pályára küldeni edzőnk, mint amilyen például Bíró Levente. Bár ifjú irányítónk idén valamivel kevesebb játékpercet kapott eddig, mint a tavasszal, de ez törvényszerű is, hiszen külső posztokon ebben a szezonban bővebb a rotációnk, mint korábban. Ráadásul, ahogyan azt Leventétől megtudtuk, ez cseppet sem frusztrálja, sőt, inkább még motiválja is. Talán épp ennek köszönhető, hogy az utóbbi hetekben, ahányszor csak pályára került, jó teljesítménnyel tudott előrukkolni.

- Idén valóban elég erősek vagyunk mezőnyposztokon – mondta Bíró Levente. - Ez nagyon jó alap arra, hogy sokat tanuljak a csapattársaktól. Természetesen nagy bennem a motiváció, hogy jól teljesítsek a kapott percekben. Igyekszem mindig egy kis energiát vinni a pályára, és elérni, hogy  az ellenfelem borzasztóan érezze magát, amíg a közelében vagyok.

Bíró arra is kitért, hogy bár C.J. Aiken hiánya tényleg érzékeny veszteség a csapat számára, de ő bízik abban, hogy így is eredményesek tudnak lenni.

- A kettős terhelés közben valóban keveset tudunk edzeni, így nehéz felkészülni – vallotta be. - Szerintem azonban nem lesz baj az alacsony szerkezettel sem, hiszen vannak ennek a helyzetnek a megoldására alkalmas játékosaink.  Ami az Oroszlány elleni bajnokit illeti, komoly ellenfélnek tartom az OSE-t, főleg hazai pályán. Nehéz, küzdős meccsre számítok, de ha okosan játszunk, győzelemmel fogunk hazatérni szombaton este.

Mi mást mondhatnánk erre a mérkőzés előtt? A próféta szóljon játékosunkból!

---

Program:

2019.11.23. 15:30 | OSE Lions - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 9. forduló. Oroszlány, Krajnyik ’’Akác’’ András Sportcsarnok

2019.11.23. 18:00 | OSE Lions - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 9. forduló. Oroszlány, Krajnyik ’’Akác’’ András Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók helyszínről...