Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Centenáriumi Veterán teremlabdarúgó torna az összetartozás jegyében

A PVSK 100. születésnapját és a rendszerváltás 30. évfordulóját hat csapatos veterán labdarúgó teremtorna megrendezésével ünnepli a PVSK és az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület.

A külföldi résztvevőket is felvonultató eseménnyel kapcsolatban, megkerestem Stier József főszervezőt (első képünkön az álló sor baloldaltán), akitől azt is megkérdeztem, honnét jött az ötlet:

- Az ötlet onnét származik, hogy mi rendszeresen részt veszünk a Dél-dunántúli Régió 58 év feletti „Egy életen át kell játszani” program keretében zajló, Országos Kispályás labdarúgó bajnokságban, ahol szép eredményeket értünk el az évek során.
Mivel a PVSK ebben az évben 100 éves, és ugyanebben az esztendőben van a rendszerváltás 30. évfordulója is, úgy gondoltuk kellene egy olyan esemény, amely méltó módon emlékezik meg e két jelentős ünnepről.
Megkerestem Czerpán Istvánt, a PVSK elnökét, aki támogatásáról biztosított a tornát illetően, így a PVSK -val közösen szeretnénk a veterán sportolóknak maradandó élményt nyújtani.  Az esemény egyébként szombaton (2019. 11. 23-án) lesz a PVSK Verseny utcai új Csarnokában (második képünk). A rendezést az MLSZ. Baranya Megyei Igazgatósága, és a PSN Zrt. is támogatja, nekik, és a PVSK-nak is külön köszönet ezért.

Három külföldi csapatot, a szlovéniai Lendvát, a szlovák Dunaszerdahelyt (Mátyusföld-Csallóköz néven szerepelnek, a szerk. Ny. L.) és a horvát Eszéket hívtuk meg, a környező külföldi magyar lakta területekről, akik örömmel el is fogadták meghívásunkat. Magyar részről, a PVSK, a PMSC és a Komlói Bányász, három patinás egyesület csapatai vesznek részt. Nem titkolt célunk, hogy erősítsük ezzel az összetartozásunkat e területekkel, és természetesen szorosabbra fűzzük a határokon is átnyúló sportbarátságot is.
Az Eszék csapatával már rendszeresen találkozunk, ők részt vesznek tornáinkon, mi pedig 2020. január 11-én megyünk hozzájuk.
Az eseményt 9 30-kor Pécs polgármestere, Péterffy Attila nyitja meg, az eredményhirdetés pedig 14 30 –kor lesz. Díjazzuk a legjobb kapust, a legjobb mezőny - és a legtöbb gólt elért játékost is.
A díjak átadására volt neves játékosokat kértünk fel. A lebonyolítás érdekessége, hogy nem körmeccsek lesznek, hanem minden magyar csapat játszik mindegyik határon túli együttes ellen.
A rendezvény szellemiségével és ünnepélyességével azt kívánjuk üzenni mindenkinek, hogy ez a korosztály is tevékenyen és aktívan vesz részt minden olyan sporteseményen, mely a test és a lélek épülését szolgálja - fejezte be beszámolóját Stier József.

Nyilas László