Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Győzelem a szezonzárón

Többet birtokolta a labdát a PVSK, de támadásaiban nem volt elég átütő erő, így csak nehezen sikerült győznie az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén.

Labdarúgó mérkőzés: Szentlőrinc II. - Pécsi VSK 0-1 (0-0)
Férfi Labdarúgás,
Megye I. o. 13. forduló: Szentlőrinc, műfüves pálya, 50 néző.
Játékvezetők: Nagy (Duli, Güldner).

Pécsi VSK: Bárány – Kiss, Tornyos, Juhász, Tiffán – Lehota (Sztanics), Vida – Várda (Kaufmann), Rácz (Lőrincz), Sziládi (Draskóczi) – Ndjodo (Csőke). Vezetőedző: Kósa Sándor.

Pécsi góllövő: Sziládi.

A mérkőzés krónikája:

I. félidő:

10. perc: Tiffán szaladt el a baloldalon, középre adott labdáját Rácz még le is vette, de túl sokat várt, így 10 méteres lövésébe bele tudott vetődni az egyik védő.

30. perc: Várda szaladt el a jobb oldalon, majd a középen jó ütemben érkező Ndjodohoz passzolt, aki már a kapus mellett is elhúzta a labdát, de a csel túl szűk volt, így a kapus nagy bravúrral ki tudta ütni a kapu közepébe tartó lövést.

32. perc: Kovácsevics futott le mindenkit a jobboldalon, de lövése elment keresztbe a kapu előtt.

36. perc: Ndjodo lőtt 24 méterről, a lövés az egyik védőről pattant a kapu fölé.

Többet birtokolta a labdát a PVSK, de vagy lesre futottak támadói, vagy az utolsó passzok voltak pontatlanok, így gólt nem sikerült szereznie a vendégcsapatnak.

II. félidő:

58. perc: Várda fordult le védőjéről, de 20 méteres lövése fölé szállt.

67. perc: egy percen belül kétszer is gólt szerezhettek volna a vendégek. Előbb Paizs lőtt veszélyesen 18 méterről, majd a kirúgást követő labdavesztés után Kovácsevics vihette egyedül a labdát a pécsi kapura, de 12 méterről Bárányba lőtte a labdát.

71. perc: Egy jobboldali beadást Koleszár fejelt kapura, Bárány azonban a helyén volt, és hárított.

74. perc: Lőrincz ugratta ki a leshatáron helyezkedő Sziládit egy remek labdával, a pécsi támadó végignyargalt a hazaiak térfelén, majd a kifutó kapus fölött a kapu közepébe helyezett. 0-1

90. perc: A csereként beállt Draskóczi kapott egy ívelést a jobb oldalon, szépen maga elé vette, és laposan, nagy erővel kapura lőtte, a labda a jobboldali kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

A második játékrész elején is többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, de a hazaiak zárt védekezésének megbontásához sem az erő, sem kreativitás nem volt meg a csapatban. A félidő közepén több veszélyes támadást is vezettek a hazaiak, de amikor már kezdték volna átvenni a játék irányítását, sikerült megszereznie a vezetést a PVSK-nak. A Vasút az egész mérkőzésen többet tett a győzelemért ellenfelénél, így sikere megérdemelt.

Kósa Sándor, vezetőedző: Pécsi VSK- Kimondottan jó felfogásban játszottunk, mivel a mérkőzés kezdetétől rá tudtuk eröltetni az akaratunkat az ellenfélre. Hogy nem lőttünk több gólt, azt csak magunknak köszönhetjük, mert a kapu előtti végjátékban pontatlanok voltunk, rossz döntéseket hoztunk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!Kapcsolódó képgaléria