Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megvan a jövő évi Harkány futás időpontja

A PVSK egyik legfontosabb rendezvénye a jővő évben is a Pécs-Harkány országúti futóverseny lesz, melynek pontos időpontját a napokban rögzítették a rendezők.

Az már biztos 2020. március 1-én vasárnap 11 00 órakor rajttól el az ország egyik legrégebbi, és az év  legkorábbi hosszú távú futóversenye, a 25 km-es, 36. alkalommal rendezendő Pécs-Harkány távon. A rajtig még van néhány hónap, de az időpontről, és a változásokról a főszervezőt, Freier Balázst, a  PVSK Atlétikai szakosztályának vezetőjét kérdeztem:

Azért került március 1-re a futóverseny mert az eredetileg tervezett időpont, a március 8. már foglalt volt. Ekkor rendezi ugyanis a Budapesti Sport Iroda a Balaton Ultramaraton futóversenyét, és semmiképpen nem akartunk ütközni, hiszen ott is több száz futó indul majd.

A 2020-as Pécs-Harkány futóversennyel kapcsolatban fontos változás, hogy a helyszini nevezés a rajt előtt a Verseny utcai új Munkacsarnokban (Pécs, Verseny u.11.) lesz, és mintegy 300 m-es séta után lehet majd a rajthelyre érni, ami évtizedek óta a Verseny utca elején van. Változik a cél is, a befutó a Harkányi Kórház melletti Móricz Zsigmond sétányon lesz. Természetesen az verseny utáni fürdőzés megmarad.

Nevezni 2020 január elejétől lehet majd, de a részleteket illetően természetesen sok függ a támogatóktól. Valamnt zajlanak tárgyalások Pécs és Harkány Önkormányzataival is. Minden lényeges tudnivalót időben közzé teszünk információs oldalainkon - mondta el Freier Balász.

A versennyel kapcsolatban érdeklődni a freierb@gmail.com e-mail címen, illetve a 06 20 373 1999-es telefefonszámon lehet.

Nyilas László