Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Helyzetkihasználásból ötösre vizsgázott csapatunk

Olykor szakadó esőben, csúszós talajú pályán, végre berúgta a kinálkozó helyzeteket, és ezzel  győzelemmel zárta az őszi hazai meccsek sorát labdarúgó csapatunk.

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Lovászhetényi FC 5-0 (1-0)
Férfi Labdarúgás, Megyei bajnoki mérkőzés, 12. forduló: Egyetemi labdarúgó pálya: 150 néző
Játékvezetők: Kreskai (Ömböli, Micek-Angyal)
Góllövők: Ndjodo 3, (egyet 11-esből), Sziládi, Lehota 1-1

Pécsi VSK: Bárány Barót – Tornyos, Vida, Rogács (Csőke), Sziládi (Rácz) – Várda (Kaufmann), Pókos (Kovácsfi), Ndjodo, Tiffán – Lehota, (Draskóczi), Juhász Vezetőedző: Kósa Sándor 

A mérkőzés krónikája:

I.félidő:

4. perc: Sziládi kapott jó indítást jobb oldalon. Nagy léptekkel elhúzott, és a belőtt labdára az óriási lendülettel érkezett a nedves talajon mintegy tíz métert csúszó Ndjodo, és máris 1-0, a PVSK javára.

II.félidő:

50. perc: Várda beadását Sziládi lőtte a néhány  méterről a kapusba.
52. perc: Sziládi egy ellenféltől kapott labdával teljesen egyedül léphetett ki, de 8. m-ről a kapusba lőtt. Az esetnél az asszisztens, tegyük hozzá, tévesen, lest jelzett!
59.perc: Jött a második: Sziládi a jobb oldalon húzott el, a labdát elsőre nem, csak a visszapattanás után sikerült a kapu jobb oldalába emelnie. 2-0!
63. perc: Egy szép támadás utáni  baloldali beadásra Ndjodo érkezett, és elegánsan a kapuba emelt. 3-0!
70. perc: Megint Ndjodo volt a főszereplő. Jobb oldalon ígéretesen lépett ki, egy védő „elütötte”, 11-es. A büntetőt ugyanő értékesítette. 4-0!
85. perc: Lehota szép lövéssel alakította ki a végeredményt. 5-0!

Sima és sportszerű meccs volt. A Lovászhetény igyekezett, de csak néhány helyzetre tellett. (Tegyük hozzá, hogy közte az egyik, vagy talán mindkettő „százas” volt). A PVSK ezen a meccsen kihasználta az adódó lehetőségeit. Megszakadt az egy hónapja tartó győzelem nélküliség.  A PVSK utolsó  őszi meccse jövő vasárnap Szentlőrincen lesz.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK: – Hosszú idő után sikerült végre nyernünk, méghozzá ilyen nagy különbséggel. Én abban bízom, hogy ez megadja az alaphangot a szezon utolsó, a szentlőrinci meccsre is. Egyébként szerintem, és ezt mondtam a fiúknak is,hogy illő volt ilyen arányban is nyernünk, mert úgy érzem ennyivel jobbak vagyunk a Lovászjeténynél. A legfontosabb, hogy végre sikerült kilábalnunk a nyeretlenségi sorozatból, ezért gratuláltam a fiúknak.

Nyilas László

 

 Kapcsolódó képgaléria